Diyarbakır'da biçerdöverle hasat kontrolörlük kursu

Diyarbakır'da biçerdöverle hasat kontrolörlük kursu

Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrollerde görev alacak 37 teknik personele "Biçerdöver Kontrolörlük" konulu hizmet içi eğitimi verildi.

Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrollerde görev alacak Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı 37 teknik personele "Biçerdöver Kontrolörlük" konulu hizmet içi eğitimi verildi.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından il ve ilçe müdürlükleri teknik personellerine Bakanlığın "Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı" uyarınca kontrollerde görev alacak 37 teknik personele "Biçerdöver Kontrolörlük" konulu hizmet içi eğitimi verildi.

İl Müdürlüğü Personellerinden Ziraat Mühendisi Mehmet Siracettin ALTINDAĞ ile Ziraat Teknikeri Necati ALBAN tarafından verilen hizmet içi eğitim kursunda kursiyerlere biçerdöverle yapılan hasattan tarladan depolanacağı alana kadar olan yolculuğundaki dane kayıplarının önüne geçmek ve milli ekonomiye katkı sağlamak için yapılması gerekenler teorik olarak ve biçerdöver üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’nci ve 40’ncı maddelerine göre İdari yaptırım karar tutanağı hazırlama yetkilerinin olduğu anlatıldı.

Diyarbakır'da biçerdöverle hasatta ürün kayıp oranında ulaşılacak hedefin yüzde 2 olarak belirlendiği ve bu oranın altındaki kayıp oranlarının Diyarbakır için başarı olacağı örneklerle gösterildi.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafından kursiyerlere kurs katılım belgeleri verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler