Diyarbakır'da çocuk koruma il koordinasyon kurul toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da çocuk koruma il koordinasyon kurul toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da çocukların korunması ve haklarının güvence altına alınması amacıyla Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ikinci toplantısı yapıldı.

Diyarbakır il ve ilçe koordinasyonlarını ve sekretaryalarını kapsayan Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ikinci toplantısı Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında yapılan toplantıda, mahkemelerce verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanması ve takip edilmesi, İl düzeyinde çocuk koruma alanındaki hizmetlerin yürütülmesinin izlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasında yaşanan sorunların tespiti, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin uygulamaya konulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların tespiti ve müdahale etkinliğinin arttırılması ve mobil ekip müdahalesinin haftanın 7 günü devam etmesi kararının alındığı toplantıda, mobil ekip tarafından tespit edilen çocuklar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecek.

Ayrıca tespit edilen çocukların okula devam-takiplerinin yapılması, Suriyeli çocukların yoğun olarak çalıştığı ve dilendirildiği yerlerde ilçe emniyet müdürlüğü ve belediyelerin iş birliği içerisinde çocukların durumlarını değerlendirmeleri konusunda kararlar alındı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler