Diyarbakır’da çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

Diyarbakır’da çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

Diyarbakır’ın Kulp ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve piyasa değeri yaklaşık 18 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kulp ve Silvan ilçelerinde perşembe günü yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirilirken operasyon cumartesi günü sona erdi. Ayrıca Lice kırsalında yapılan operasyonda ise piyasa değeri yaklaşık 18 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Konu hakkında Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada operasyon sonucunda çok ayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

2 adet doğal mağara ile 4 adet sığınağın kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, “Silvan ilçesi Demirkuyu köyü ve Dağcılar köyü Üçdirek mezrası mülki sınırları içerisinde, 4 ayrı sığınak içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette tespit edilen Jelikan bidonlar içerisinde; 2 adet AK-47 Kaleşnikof , bir adet Bixi (PKMS), 19 adet AK-47 Kaleşnikof şarjörü, 150 adet AK-47 Kaleşnikof fişeği, 85 adet Bixi (PKMS) fişeği, 6 adet Doçka fişeği, 8 adet anti tank roketatar başlığı, 10 adet roketatar  sevk  fişeği, 6 adet  fünye, 5 kiloluk patlayıcı madde karışımı, 6 ayrı mayın/EYP düzeneği, 12 adet devre düzenekli pil bloğu ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca ele geçirilen yaşam malzemelerinin imha edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamında; Lice ilçesi Tepe köyü ve Kocaköy ilçesi Şaklat Köyü mülki sınırları içerisindeki 5 ayrı konut ve eklentilerinde 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen adli ve temas arama faaliyetleri neticesinde, bir kilo 129 gram kubar ve 432 kilo toz olmak üzere, piyasa değeri 17 milyon 770 bin TL olan toplam bir kilo 661 gram esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, esrar maddesi muhafaza altına alınmış, söz konusu olayla ilgili bir şüpheli tutuklanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.