Diyarbakır'da dev yatırımlar için protokoller imzalandı

Diyarbakır'da dev yatırımlar için protokoller imzalandı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu OSB toplantı salonunda, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları ve yapılan diğer yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları, yapılmış ve yapılacak diğer yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Diyarbakır Milletvekillerinin yanı sıra birçok kurum, oda başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Güzeloğlu, "Son iki aylık dönemde ilimizin yatırım ortamının gelişmesine büyük katkı sağlayacak çok önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Bu yeni altyapı yatırımlarının toplam tutarı 160 milyon TL’dir. Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca altyapı ihalesi 21 Aralık 2018 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak altyapı çalışmasına fiili olarak başlanmıştır. Tekstil İhtisas OSB altyapı yatırım tutarı 18,6 Milyon TL’dir." dedi.

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB’ye hem il içinden hem il dışından yoğun bir talep geldiğini belirten Güzeloğlu, "Tam kapasite ile faaliyete geçilmesi ile beraber yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacağı öngörülmektedir. Arıtma tesisinin devreye alınması çevresel faydalarının yanında yeni yatırımların da yapılmasına imkân tanıyacaktır. Atıksu arıtma tesisinin devreye girmesi durumunda boyahane yatırımı yapacak olan 5 firma, toplamda bin 770 kişilik istihdam ve 400 milyon TL’lik yatırım taahhüdünde bulunmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır 2. Karma Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışmalarına başlandığını söyleyen Güzeloğlu, " Kuruluş Protokolü 28 Aralık 2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı ve resmen tüzel kişilik kazanmış oldu. 2019 yılı içerisinde altyapı programına alınmasını müteakip parsel tahsislerini yapmayı planladığımız OSB, 294 hektar büyüklüğünde olup ilk etapta en az 10 bin kişilik istihdam oluşturması beklenmektedir." Şeklinde konuştu.

Havalimanında yeni bir pistin yapımına başlandığı haberini veren Güzeloğlu, "Toplam yatırım tutarı 105 milyon TL olan iş için yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak aralık ayı sonu itibariyle yer teslimi yapıldı. Bu çalışma Diyarbakır Havalimanını bölgesel bir bağlantı ve dağıtım noktası haline getirecektir." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.