​Diyarbakır'da esnaftan Mevlid etkinliği indirimi

​Diyarbakır'da esnaftan Mevlid etkinliği indirimi

​Diyarbakır'da kimi esnaf, pazar günü düzenlenecek olan "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği münasebetiyle işyerlerinde indirim kampanyaları düzenliyorlar.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından 28 Şubat Pazar günü yapılacak olan "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlenecek. Kimi esnafta Miladi takvime göre Hazreti Muhammed'in veladeti münasebetiyle işyerlerinde indirim kampanyaları düzenleyerek müşterilerini programa davet ediyor.

"Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenecek olan Mevlid etkinliğine müşterilerini davet etmek için indirime giden kimi esnaf, en büyük kazancın Hazreti Muhammed'in sevgisi olduğunu söylediler.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde Bahar Ucuzluk Pazarı, nisan ayı sonuna kadar tüm ürünlere yüzde 15 indirim yaparak kampanya başlattı. Mağaza işletmecisi Mahfuz Akmermer yaptığı kampanyaya ilişkin şöyle konuştu: "Peygamber Efendimizin viladeti ve mevlit etkinliği münasebetiyle bizlerde Peygamberler ve Ashab-ı Kiram şehri olan Diyarbakırlı olaraktan bunun neresinde yer alabiliriz düşüncesiyle iş yerlerimizde bu ayın sonuna kadar mevlid etkinliği programı çerçevesinde bütün ürünlerimizde yüzde 15 indirim kampanyası düzenledik." dedi.

7Bu tür kampanyaların işletmeye ticari zarar vermeyeceğini belirten Akmermer, "Kesinlikle zarar değildir, biz kazandığımız kârdan feragat ediyoruz. Oysaki bu ay münasebetiyle Resulullah'ın bu mevlid programı vesilesiyle bizler sıfır kâr ile vermemiz gerektiğini de dile getirmemiz gerekiyor. Ama bilakis Allah-u Teala öyle bir bereketlendirir ki belki diğer aylara nazaran bu ay daha çok kazanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kim Allah ve Resulü için cömertlik yaparsa Allah'ta ona cömert davranır"

Muradiye Mahallesi'nde tatlı ve pasta üretim satış mağazalarından Polat Pastanesi de ürünlerde indirim yaparak kutlu veladeti zihinlerde canlı tutmaya çalışıyor. Pastane sahibi Hatip Polat, Hazreti Muhammed'in veladeti münasebetiyle indirim yaptıklarını söyledi.

Polat, "Biz imalatçıyız. Pastane de satış yapıyoruz. Peygamber efendimizin kutlu doğum haftası yaklaştığında biz indirime gidiyoruz. Mahallemiz zaten fakir kesimdir. Ucuz oldu mu onlara da faydalanıyor. Onlar da rahat alabiliyorlar. Yaptığımız indirimlerin Peygamber efendimizin kutlu doğum haftasının habercisi olduğunu anlıyorlar. Pastaneye geldikleri zamanda Mevlid etkinliğine davet ediyoruz." dedi.

Yaptığı indirim hakkında bilgi veren Polat şunları söyledi: "Kadayıf 15 TL, 12 TL'ye indirdik.  Baklava 14 TL 12 TL indirdik.  Pasta 12 TL, 10 TL indirdik. Zaten imalatız kendimiz yaptığımız için ucuz veriyoruz, Mevlid etkinliği ile biraz daha indirdik. Rızkı veren Allah'tır. Kim Allah ve Resulü için cömertlik yaparsa Allah herkesten daha cömerttir, ona cömert davranır. Allah herkese yaptığın hayrın karşılığını verir yeter ki ihlasla yapılsın. Allah'ın izniyle bunu her sene yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlar gelip aldıklarında ucuz olduğunu görünce şaşırdı, Mevlid etkinliği dolayısıyla indirim yaptığımızı söyledik. Fiyatlara şaşırıyorlar, normal de her şey pahalılaşmış ama tatlı ucuz olunca onlarda seviniyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler