Diyarbakır'da Güvenlik ve Medya Çalıştayı düzenlendi

Diyarbakır'da Güvenlik ve Medya Çalıştayı düzenlendi

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığı ve Anadolu Ajansı (AA) iş birliğiyle "Güvenlik ve Medya Çalıştayı" düzenlendi.

Bakanlığın İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle düzenlenen, kamu temsilcileriyle medya temsilcilerinin bir araya getirildiği çalıştayda, kamuda basın ve halkla ilişkiler birimi görevlileri ve medya çalışanlarının iletişimde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İki gün süren çalıştayda, güvenlik alanında çalışan bürokratlar ile medya temsilcileri arasında tespit edilen veya oluşabilecek sorunlara yönelik çözüm önerilerinin oluşturulması, sosyal medya, yazılı ve görsel medyada güvenliği tehdit eden unsurların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin oluşturulması, gençlerin internetteki zararlı içeriklerden nasıl uzak tutulabileceği konuları tartışıldı.

Prof. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın'ın moderatörlük yaptığı çalıştayda, AA Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Levent Harman "Güvenlik ve Medya" konulu sunum yaptı.

İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer, çalıştayda yaptığı konuşmada, iki kamu kurumu olan AA ve İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanlığı olarak ortaklaşa böyle bir çalıştay düzenlediklerini söyledi.

Yapılan iş birliğinden dolayı AA'ya teşekkürlerini ileten Tuncer, yeni sistemde daha fazla iletişim, daha fazla iş birliği ve bu iş birliğine dayalı hizmet anlayışının ön plana çıktığını ifade etti. 

Çalıştayda alınan notların ilgili yerlerle paylaşılacağını dile getiren Tuncer, şöyle dedi:

"Yine gelip gideceğiz. Biz bu çalışmalarımızı yaygınlaştırmak istiyoruz. Belki daha küçük modellerle daha az masrafla bunları yapabiliriz. Genel ve yaygın bir sorun olarak özellikle sosyal medyanın meydan okumaları yerel medya tarafından hem ticari olarak hem de etkinlik bakımından çok tepkisel olarak karşılandığını görüyoruz. Dünyanın her tarafından olan bir sorun. Gazeteler kapatılıyor, yazılı gazeteler ortadan kaldırılıyor, dijitalleşme artıyor. Her ülke, her farklı yapı kendine özgü yeni bir model arayışı içerisinde."

Çalıştayın Diyarbakır'da yapıldığını ancak Diyarbakır için yapılmadığını dile getiren Tuncer, 10 farklı il için yapılmış bir çalıştay olduğunu belirterek, "Aramızda Diyarbakır'dan medya temsilcileri var. Buradaki medya sorunları en iyi şekilde herkesi temsil edecek düzeyde aktardılar. Sorunlarımız eksikliklerimiz olabilir ancak türünün ilk örneği olan bir etkinlik yapıyoruz. Devamı gelecek. Bu tip etkinlikleri kurumsal bir kapasite kazandırıp gelenekselleştirmek istiyoruz." dedi.

AA Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin ise son yıllarda Türkiye'nin gündeminin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde şekillendiğini söyledi.

Ana haber bültenlerinin ve tartışma programlarının önemli bir bölümünün bu bölgelerde yaşanan hadiselerle ilgili olduğunu belirten Gültekin, şöyle konuştu:

"Bu çalıştayı önemsedik ve istifade ettik. Sosyal medyanın yaygınlaştığı bir dönemde kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirmek için bir iş birliği yapmamız gerekiyor. Medya mensuplarıyla bürokraside bu işle ilgilenen arkadaşların iş birliği yapması gerekiyor. Tabiat boşluk kabul etmiyor, eğer bir alanı boş bırakırsanız yalan yanlış bilgiler fazlalaşır. Programın faydalı olduğunu düşünüyorum. Bölgeden hep kan, gözyaşı, terör ve töre haberleri değil, bölgenin tarihini, turizmini, doğasını anlatan haberler servis etmeyi diliyorum."

Çalıştaya, İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem ve İLKHA Mardin Temsilcisi Salih Keskin'in yanı sıra Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl ve Şırnak'ta görev yapan medya çalışanları, kamu yetkilileri katıldı.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler