Diyarbakır'da Lojistik Köy tanıtıldı

Diyarbakır'da Lojistik Köy tanıtıldı

Türkiye'nin önde gelen uluslararası lojistik firmalarının katılımı ile Diyarbakır'da "Lojistik Köy" tanıtımı yapıldı.

Diyarbakır'da yapım çalışmaları devam eden, şehrin ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağlayacak olan ‘Diyarbakır Lojistik Köy’ tanıtım toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır tarihinin ve yatırım fırsatlarının anlatıldığı iki kısa tanıtım filmi ile başlayan toplantı bir otelin toplantı salonunda gerçekleşti.

Tanıtım toplantısında katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın çok iyi bilinen bir büyük geçmişi, lojistik ve stratejik konum zenginliği, tarihin her döneminde baş belirleyicisi, başarısı başta yönetim, ticaret, turizm, sanat ve kültür alanlarında etkileyecek yerleriyle olduğunu belirtti.

Diyarbakır’ın ülkede ve Güneydoğu'da en güçlü derinlikli ve buna bağlı dinamik şehir olması ötesinde uluslararası alana açılan dış ticaret kapısı olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Diyarbakır’ın bugün çevre illerin hemen hepsini belirleyen ve yönlendiren ekonomik ve sosyal anlamda etkileyen bir ağdır. Çok kısa bir süre içerisinde en verimli bir zaman diliminde Organize Sanayi Bölgemizin kurulması, lojistiğin altyapısının sağlanması ve tüm beklentilerinin karşılanması yolunda çok önemli kazanımları oldu." dedi.

Hükümet programında yer alan dış ticaretin özellikle öne çıkmasının Diyarbakır açısından tarihi ve kritik bir dönem olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Bugün sizlerle paylaştığımız lojistik köy sadece Diyarbakır merkezli bir lojistik kavramı ve altyapısı değil, Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, Asya ve devamında dünya ile buluşmasını sağlayacak bir merkez olarak düşünülüyor. Bunu sağlayacak ve hayata geçirecek alt yapımızın olduğunu biliyoruz. Özellikle bugünkü toplantımızda projenin yetiştirilmesini, projenin sürdürülebilir olması ve başlık altında süreç içinde beklentilerin hepsini karşılayabilecek bir misyonla oluşması amacımızdır." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, “İnanıyoruz ve biliyoruz ki elimizdeki bu varlık ve zenginliğin doğru yönetilmesinde sadece Diyarbakır'da değil ülkemiz ve bölgemiz açısından da çok önemli bir kazanım elde edeceğiz. Sağlanan ve sunulan özellikle lojistik ve alacağımız ek desteklerle birlikte sadece Diyarbakır'da değil bölgesel ölçekli Lojistik alan tahsisi tanımlanmış ve düşündüğümüzde yeterli bir alan sağlamış durumdayız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin’in Lojistik Köy sunumları ile devam etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.