Diyarbakır'da müdür yardımcısına verilen disiplin hapsi cezasına tepki

Diyarbakır'da müdür yardımcısına verilen disiplin hapsi cezasına tepki

1. Asliye Hukuk hakimi tarafından Diyarbakır Öğretmenevi Müdür Yardımcısına verilen disiplin hapis cezasına tepki gösteren Diyarbakır Eğitim Bir-Sen, bu keyfi uygulamaların eğitim camiasını tedirgin ettiğini belirtti.

Diyarbakır Öğretmenevi Müdür Yardımcısının 1. Asliye hukuk hâkimi tarafından disiplin cezası kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Diyarbakır Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubesi, duruma tepki gösterdi.

Olayla ilgili tüm kamera kayıtları mevcut olduğu ve tanık beyanlarıyla her şey açık seçik ortada olduğu halde müdür yardımcısının olay yeri keşfini engelleme suçlamasıyla itham edilmesi ve bundan dolayı disiplin hapsine maruz bırakılıp tutuklanmasının kabul edilemez bir durum olduğuna vurgu yapılan açıklamada, bu keyfi uygulamaların eğitim camialarını tedirgin ettiği kaydedildi.

Olaya ilişkin ayrıntılara değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29 Temmuz 2019 tarihinde Ögretmenevi idarecilerinin bilgisi dışında 1. Asliye Hukuk hakimi, öğretmenevinin soğutma sistemleri ile ilgili bir şikayeti yerinde incelemek ve keşif yapmak için öğretmenevine gelir. Oldukça sert bir üslup takınarak resepsiyondan bilgi alan hakime Kurumun Müdire hanımı yardımcı olur. Soğutma suyunun olduğu acık alanda bulunan sistemleri gösterir. Daha sonra hakkında bahse konu işlem başlatılan müdür yardımcısı neler olduğundan habersiz bir şekilde hakimin olduğu yere gelir. Konudan ve gelenin hakim olduğundan haberi olmayan müdür yardımcısı 'ben yardımcı olayım' der. Hakim, sistem ile ilgili sadece teknik elemanların bildiği sorulara cevap alamayınca üyemiz olan müdür yardımcısını rencide edici sözler sarf eder. 'Hiçbir şey bilmiyorsunuz, ben hakimim, nasıl elinde sigara bulundurursun, burası mahkeme salonu' gibi sözler sarf ederek müdür yardımcısına avucunun içinde tuttuğu ama yanık olmayan sigara için kızar.

Mudur yardımcısı: 'beni böyle rencide etmeye hakkınız yok. Ben kim olduğunuzu bile bilmiyorum' demesine rağmen hakim öğretmeni aşağılamaya devam eder. Hakim daha sonra 'Senin yerinde başkası olsa çoktan özür dilemişti' dedikten sonra müdür yardımcısı hakimden özür diler. Buna rağmen hızını alamayan hakim, öğretmene hitaben 'Sen anca özür dilersin, senin aklın ancak nezarette başına gelir, orda da özür dilersin' deyip hakkında işlem başlatılır, polis çağırıp bir günlük disiplin cezası kapsamında 'tutuklatır."

Uygulamanın eğitime yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Olayla ilgili tüm kamera kayıtları mevcut olduğu ve tanık beyanlarıyla her şey açık seçik ortada olduğu halde bir öğretmenimizin olay yeri keşfini engelleme suçlamasıyla itham edilmesi ve bundan dolayı disiplin hapsine maruz bırakılıp tutuklanması kabul edilemez bir durumdur. Bu keyfi uygulamalar eğitim camiamızı tedirgin etmektedir. Olay, ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan 'eğitime' yapılmıştır aslında. Bu bağlamda yapılan işlemin durdurularak, öğretmen hakkında tutuklanmaya varan bir uygulama yapan hakim hakkında sorumluları göreve davet ediyoruz. Bu tür durumların bir daha yaşanmaması adına kamu görevi icra eden herkesin görevin gerektirdiği hassasiyetin sınırları içerisinde işlerini yapmaları önem arz etmektedir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.