Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere destek artıyor

Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere destek artıyor

Malatya’da faaliyet gösteren HİMYAÇ Der, çocukları dağa kaçırıldığı için oturma eylemi yapan ailelere destek ziyareti gerçekleştirdi.

Çocukları dağa kaçırıldığı için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destek giderek büyüyor.

Malatya Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan ve yönetim kurulu üyeleri, çocuklarının dağa kaçırıldığı için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyareti gerçekleştirdi.

Ailelere karanfil dağıtan HİMYAÇ üyeleri, ailelere yanlarında olduklarını, haklı taleplerini desteklediklerini belirtiler.

Burada ailelerle bir süre sohbet eden HİMYAÇ üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını derneğin genel başkanı Ayşe Ece Budan okudu.

“Anne çığlığı dinmelidir”

Annelerin çığlığını duyduk, onların bu haklı ve kutsal çığlığına ses olmaya, moral desteği vermeye, taleplerini dinlemeye ve kamuoyuna duyarmaya geldiklerini belirten Budan, “Buradan tüm uluslararası mecralara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini, Birleşmiş Milletler Çocuk Sözleşmesini hatırlatmak isteriz. Karar mekanizmalarında bulunan tüm sorumlular uluslararası hukuk kapsamında çocukların alıkonulması vakasının terör kapsamında kullanılması gibi terör faaliyetini, annelerin çığlığı ve talepleri kapsamında değerlendirilmesini talep ediyoruz. Demokrasi kavramını her daim kullanan tüm mahfilleri, demokrasi ve hukuk kapsamında sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Anne çığlığı dinmelidir. Burada hukuk ve vicdan hatırlatması yapmak isteriz. Bu çığlıklar kutsaldır, haklı talepler olarak tarihteki yerini almıştır. Maşeri vicdan harekete geçmelidir.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.