Diyarbakır'da PKK'lilere ait 21 barınak imha edildi

Diyarbakır'da PKK'lilere ait 21 barınak imha edildi

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik yapılan operasyonda 21 barınak tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Silvan ilçe kırsal alanlarında PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 kış sığınağı ve 14 doğal mağara olmak üzere 21 barınak tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri arasında kalan dağlık ve kırsal alanda PKK'ye yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyonda, BTÖ mensuplarınca kullanılan 7 adet kış sığınağı, 14 adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Sığınak içerisinde, Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış bir adet Mayın/EYP düzeneği tespit edilerek Mayın/EYP Tespit İmha Timi tarafından emniyetli şekilde imha edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, bahse konu sığınak, ağaçlık, kayalık alan içerisinde; bir adet el bombası, 2 adet EYP yapımında kullanılan basma düzeneği ile çok sayıda giyim, yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler el bombası ile birlikte yerinde imha edilmiştir." diye belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.