Diyarbakır'da PKK'ye ait 43 sığınak imha edildi

Diyarbakır'da PKK'ye ait 43 sığınak imha edildi

Diyarbakır'da PKK'ye ait tespit edilen 43 adet kış sığınağı ve 8 adet avcı boy çukuru imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır-Bingöl ve Muş üçgeninde dağlık ve kırsal alanda PKK'ye ait tespit edilen 43 adet kış sığınağı ile 8 adet avcı boy çukuru imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Diyarbakır'ın kuzey ve kuzey doğusu, Bingöl'ün güneyi ve Muş'un batı ve güney batısı arasında kalan dağlık ve kırsal alanda, 14 Mayıs 2019 Salı günü saat 21.00'dan itibaren başlatılan operasyonun, 17 Mayıs 2019 Cuma günü saat 23.00 itibariyle başarıyla tamamlandığı belirtildi.  

Açıklamada, "Söz konusu operasyon kapsamında BTÖ mensuplarınca kullanılan, bir adet 5 oda ve 3 girişten oluşan, bir adet 72 metrekare genişliğinde 5 odalı ve 41'i ise değişik ebatlarda olmak üzere toplam 43 adet kış sığınağı ile 8 adet avcı boy çukuru tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Temas araması esnasında, arazide farklı noktalarda tuzaklanmış olarak bulunan 8 adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilerek imha edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bahse konu sığınaklar ile toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde, arazide ve adli aramalarda; 6 uzaktan komutalı, 2 basma düzenekli olmak üzere 8 Mayın/EYP düzeneği ve düzeneklerinde kullanılan malzemeler, çok sayıda yiyecek, giyim, yaşam ve tıbbi malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirildi. Delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.