Diyarbakır’da Sabah Namazıyla Diriliş programları devam ediyor

Diyarbakır’da Sabah Namazıyla Diriliş programları devam ediyor

Diyarbakır’da her hafta geleneksel hale getirilen “Sabah Namazıyla Diriliş” programı kapsamında bir araya gelen gençler, sabah namazını eda ettikten sonra cami cemaatine çorba ikramında bulundu.

HÜDA PAR Kayapınar İlçe Gençlik Kolları üyeleri, her hafta farklı camilerde geleneksel hale getirdiği "Sabah Namazıyla Diriliş" programı kapsamında bu hafta Gavs-ı Geylani Camii'nde bir araya geldi.

Her hafta pazar günleri Kayapınar ilçesinde bulunan farklı camilerde düzenlenen programlarda gençler, sabah namazını kıldıktan sonra cami cemaatine çorba ikramında bulunuyor.

Program kapsamında bir araya gelen gençler, merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Gavs-ı Geylani Camii'nde sabah namazı kıldı. Namazın ardından camiden çıkan gençler cami cemaatine ikram ettikleri çorbadan sonra cami avlusunda birbirleriyle musafahalaştı.

Daha sonra camiden çıkan gençler, programları kapsamında Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesine gitti. Yerleşke etrafındaki Millet Bahçesi platosunda bulunan kamelyada oturup, güneşin doğuşunu ve Hevsel bahçelerinin büyüleyen manzarasını tefekkür eden gençler, Allah’ın muhteşem sanatının yansımalarına şahit olduklarını belirttiler.

Sabah kahvaltısından sonra yaptığı kısa sohbetiyle ‘güzel ahlak’ konusuna değinen Hür Gençlik Kayapınar üyelerinden Hasan Kadinan, gençlerin güzel ahlakı kuşanmaları gerektiğini vurguladı.

İnsanlara İslam’ı götürmek için davetçinin önce kendi ahlakını güzelleştirmesi gerektiğine dikkat çeken Kadinan, bir Müslümanın, kardeşini sözleriyle incitmemesi, davranışlarıyla da kalbini kırmaması gerektiğinin altını çizdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.