Diyarbakır'da Şehit ve Gazi aileleri akşam yemeğinde bir araya geldi

Diyarbakır'da Şehit ve Gazi aileleri akşam yemeğinde bir araya geldi

15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen akşam yemeğinde Şehit ve Gazi Aileleri bir araya geldi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde özel bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde günün anlam ve önemine binaen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu konuşma yaptı.

Programa katılan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılımcılara selamlama konuşması yaptı.

Özellikle 15 Temmuz gecesi gösterilen fedakarlıklara dikkat çeken Eker, "Asırlardır bu topraklarda yaşayan milletimizin fedakar evlatları ne zaman bu vatan toprakları tehdit ve tehlike ile karşı karşıya kalsa bu aziz kahramanlar bu vatanın savunması için her türlü fedakarlığı yapmış,  kanlarını, canlarını seve seve vermiş ve bu güne taşımıştır." dedi.

Gösterilen cesaretin ardında imanın olduğuna vurgu yapan Eker, "Kuşkusuz bu ruhun arkasında bir iman, inanç ve inancın değerleri var. O değerlerle beslenen, kültürü yaşatan saygıdeğer anne ve babalarımız var.  Onlar o şuuru bu kahramanlara vermeseydi belki biz de yeryüzünün başka bölgelerindeki insanları gibi olurduk. Ama Allah'a hamd ediyoruz ki bu değerlerimiz var ve o değerleri yaşatan ailelerimiz var." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program İl Müftü Yardımcısı Nihat Koç'un yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.