Diyarbakır’da STK temsilcilerinden annelere destek çağrısı

Diyarbakır’da STK temsilcilerinden annelere destek çağrısı

Diyarbakır’da, HDP İl Binası önünde oturma eylemlerini 9’uncu gününde sürdüren ailelere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden destekler gelmeye devam ediyor.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri sürerken, toplumun çeşitli kesimlerinden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yapılan destek ziyaretleri artarak devam ediyor.

Evlat nöbetlerini 9’uncu günde sürdüren aileleri ziyaret eden vatandaşlar, yanlarında olduklarını belirterek desteklerini ifade ettiler.

Destek ziyaretinde bulunan Trabzon Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Külekçi, "Şehit ailelerimiz ile buradaki acıyı paylaşmak ve ortak olmak için geldik. Buradaki annelerimizin onurlu direnişlerini sonuna kadar destekliyoruz. Yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz." dedi.

"Kirli ellerinizi çekin"

PKK’nin bir an önce ailelere çocuklarını göndermeleri gerektiğini ifade eden Şehit Gazi Birlik-Sen Genel Başkanı Nusret Dinç, "Burada ailelerin mağduriyetini görüyoruz. Hepsi çocuklarına kavuşmaya çalışıyorlar. Elleri kana bulanmasın diye mücadele ediyorlar. Onların acılarını görüyoruz. PKK’nin de ailelere çocuklarını teslim etmelerini istiyoruz. Kirli ellerini ülkemizin üzerinden çekmelerini istiyoruz. Çocuklarımız vatanlarına, işlerine geri dönmelerini istiyoruz." diye konuştu.

"Gözyaşı aynıdır"

Annelere destek ziyaretinde bulunan Sultan Bilden, kendisinin de şehit annesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Annelerimize destek amaçlı buraya geldik. Bütün annelerin ciğeri aynıdır, gözyaşı aynıdır. Annelerimizi üzmesinler, annelerimizi bu sokaklara döktürmesinler. Çocuklarının bir an evvel onlara verilmesi ve bu sıkıntının ortadan kaldırılmasını istiyoruz."

"Yanlarında olmak istedik"

Anadolu’dan Yeryüzüne Yürüyen Kadınlar Vakfı (AYSİT VAKFI) üyesi Fatma Türk, Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annelere destek olabilmek için İstanbul’dan geldiklerini söyleyerek, "Hepimiz anne olduğumuz için buradaki annelerin evlatlarını çağırmak, çığlıklarını duyup yanlarında olmak istedik. Empati kurduk, birimiz Trabzonlu, birimiz Egeli, birimiz Akdenizli, birimiz İç Anadolu’dan ama şimdi Güneydoğu’dayız. Hiç fark etmiyor. His aynı his. Biz yanlarında olmak istedik. Ellerini tutmak istedik. Onların çığlıklarını hissettiğimizi onlara söylemek istiyoruz. Onun için buradayız." ifadelerini kullandı.

"Dünyayı anneler kurtaracak"

AYSİT üyesi Henim Demirhan da şunları kaydetti: "Buradaki annelerin duruşu, yıllardır özlediğim bir duruş. Bana çok anlamlı geldi. Özelde Türkiye’de doğusunda batısında tüm hapislerde ve dağda olan, uyuşturucu bataklığında bulunan tüm gençlerimizin bir arada kurtulması ve annelerin barış içerisinde bir toplum oluşturabilmeleri için annelerin hareketini çok anlamlı buluyorum. Dünyayı anneler kurtaracak, Türkiye’ye barışı anneler getirecek."

"Bu akım artmalı"

Bir ziyarette Afyonkarahisar Dinar İlçesi Haydarlı Beldesi Belediye Başkanının eşi Nazmiye Peker’den geldi.

12 kişi ile birlikte HDP önünde oturan ailelere destek için geldiklerini vurgulayan Peker, "Annemizin birisi çocuğuna kavuşmuş gitmiş. Bu akımın biraz daha fazla olması lazım. Oluşabilecek fazla kalabalık daha fazla ses getirecektir. Bütün herkesin buradaki annelere destek vermesini istiyorum. Annelerin acılarına ortak olduk. Gerçekten yıllardır çocukları kayıp olanlar var. Kaçırılmış asker ve polisler var. Bu durum çok üzücü, çok üzüldüm." dedi.

Yerelden Evrensele Sanat Platformu ve Tiyatro Oyuncuları Derneği Başkanı Yönetmen İsmail Yeşilbağ da destek ziyaretinde bulundu. Ailelerle görüşen Yeşilbağ, ardından basın açıklaması yaptı.

"Amerika ve Batı PKK/PYD’yi desteklerken buna göz yumanlar haindir"

Basın açıklamasını okuyan Yeşilbağ, şunları kaydetti: "Sanatçı muhaliftir ama gerçek muhalif sanatçı olmak demek başta Amerika emperyalizmine muhalif olmak demektir. Gerçek muhalif sanatçı olmak demek İngiliz, Çin ve Alman emperyalizmine muhalif olmak demektir. Gerçek muhalif sanatçı olmak demek PKK/PYD’lilerin partisi HDP’nin başkanları seçimden sonra görevden alınıp yerlerine kayyum atandığında onların arkasında durarak Amerika’ya destek vermek değildir. Amerika ve Batı PKK/PYD’yi desteklerken buna göz yumanlar ya saftır ya da haindir. Bu anneler ve bu babalar kazanacaktır. Böylece hepimiz kazanacağız. Türkler ve Kürtler kardeştir. Türkler, Kürtler, Çeçenler, Çerkezler, Lazlar, Gürcüler ve Araplar kardeştir. Bu ülkeyi kimse bölemeyecektir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.