Diyarbakır'da STK'lardan oturma eylemi yapan annelere destek

Diyarbakır'da STK'lardan oturma eylemi yapan annelere destek

​Çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi yapan ailelere STK temsilcileri destek açıklamaları yaptı.

PKK/HDP'liler tarafından çocukları kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek birçok STK temsilcisi destek ziyaretinde bulundu.

KADEM Yönetim Kurulu üyesi Sevim Zehra Can Kaya, Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir ve Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, eylemlerinin 5'inci gününde olan ailelere destek ziyaretinde bulundular.

Yaktıkları destek ziyaretinde açıklamalarda bulunan KADEM Yönetim Kurulu üyesi Sevim Zehra Can Kaya, annelerin eylemine destek amacı yaklaşık 20 STK olarak burada olduklarını söyledi.

Kaya, "Biz buradayız ama burada olmayanlara da mikrofon uzatılabilir diye düşünüyoruz. Bugüne kadar insan haklarını, kadın haklarını pervasızca ideolojilerine alet edenlerin neden burada olmadığını bugüne kadar sesiz kaldıkları da sorgulamak lazım. Onlardan neden destek mesajları göremiyoruz. Bizce o nokta çok önemlidir. Annelerin bu onurlu babaların cesur duruşu karşısında anca sessizce destek olabiliriz. Elimizden ne geliyorsa onların yanında olduğumuzu ifade edebilir durumdayız. Her zaman yanlarındayız. Bundan sonrada desteğimiz sürecek.” dedi. 

Annelerin direnişi 2014 yılında başladığını ve Hacire Akar ile devam ettiğini belirten Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir ise şöyle konuştu:

"Annelerin direnişi bugün 2014’te Sinan Börü ismindeki bir çocuğu dağa kaçırılmasıyla başlamıştı. Malum HDP/PKK sivil toplum kuruluşları aracılığıyla çocukları pikniğe götürmüştü. Öğrencilerden Sinan Börü PKK’ye teslim edilmişti. Annelerin onurlu direnişi sayesinden çocuk geri alınmıştı. Geçen ayda kayyum atanmasıyla çocukları dağa götürmeye başlamıştılar."

PKK annelerin lanetiyle anılacak

Hacire Akar’ın çocuğunun geri alınması HDP ile PKK işbirliği ortaya çıktığını söyleyen Gökdemir, “Hacire anamız HDP binasından çocuğunun dağa götürüldüğünü söylemişti ve 3 günlük bir direnişe Hacire ana çocuğunu geri almıştı. O gün ‘kral çıplaktı’ denilmişti. Zülüm sarayları yıkılmıştı. Zülüm kalelerinde bir gedik açılmıştı. Bu gediğin açıldığını gören annelerin buraya akın ediyor. Annelerin yürekli direnişlerini saygıyla selamlıyoruz. Annelerin direnişi en kutsal direniştir. Zalimlerin sarayları yıkılacak ve PKK annelerin direnişiyle lanetle anılacaktır.” ifadelerini kulandı.  

"Acılı annelerin gözyaşlarına ortak olmak adına buraya geldik"

Gözleri yaşlı annelerin yanında bulunmak için geldiklerinin belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de şu ifadeleri kullandı:

“Acılı annelerin gözyaşlarına ortak olmak adına buraya geldik. HDP’nin milletvekilleri ve siyasetçilerinin temel görevi halka hizmet etmektir. Halkın çocuklarını okullardan alıp dağa götürüp ellerine silah verme görevi olmamalıdır. Dolayısıyla bu şekilde bir toplumun öncüsü olamazlar. Hiçbir çocuğun artık dağa gitmemesi bunların önü kesilmesi çocukların okuldan sonra iş aşla ilgilenmesi gerekir. Bataklığı kurutmazsanız dağda istediğiniz kadar silahla vurun yeni akım gönderilecektir. Öncelikle bataklığı kurutma adına bu annelerin şanlı direnişi desteklemek amacıyla bugün buraya geldik.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.