​Diyarbakır'da trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

​Diyarbakır'da trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

​Diyarbakır'da 26 farklı ilden katılımın sağlandığı ve 2 gün boyunca devam edecek olan Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

"Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi, kazaların azaltılmasına yönelik yeni denetim stratejilerinin geliştirilebilmesi, trafikle ilgili sorunların incelenerek uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin alınması amacıyla Diyarbakır'da bir otelde "Diyarbakır Bölge Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Ulaşım ve iletişimin toplum ile insan yaşamında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirten Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu, trafik kazalarının önlenmesinde farkındalık çalışmalarının önemini vurguladı.

Özellikle çocukları bilinçlendirme konusunda Büyükşehir Belediyesinin bugün Trafik Eğitim Parkı’nı hizmete açacağını dile getiren Güzeloğlu, “Parkın hem eğlendiren hem çocukları hayatın içerisinde trafik sorumluluğuyla buluşturan, bir nevi oyun oynarken trafiğin gereğini anlatan ve çocuklar üzerinden topluma aktaran bir amacı gerçekleştireceğiz. Bu eğitimlerin yanında denetimlerde vazgeçilmez önceliğimizdir.” dedi.

“Trafik kuralları ihlallerini tespitte üst düzey teknoloji kullanılıyor”

Teknolojinin çok hızlı şekilde geliştiğini ve devletinde teknolojiyi çok yüksek düzeyde kullandığını dile getiren Güzeloğlu, “Araç sayımız artıyor ve yo ağımız uzuyor. Lisanslı sürücü belgemiz artıyor. Bununla birlikte kaza sayısı ve en önemlisi hayatını kaybedenlerin çok düşüyor. Şüphesiz hepimizin beklentisi hiçbir canının trafikte hayatını kaybetmemesidir. Bunun için de ortak bir bilinç, ortak bir tutum, ortak bir tavır gerekli. Toplumsal farkındalık, bugünkü toplantımızda bence en önemlisi buna hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

İLKHA


​Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

​Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

​Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

​Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler