Diyarbakır'da ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'da ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ etkinliği düzenlendi

​İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce Diyarbakır'da, 'Uluslararası Göçmenler Günü' etkinliği düzenlendi.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri kapsamında Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nce Diyarbakır'da program düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programda konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye’nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Diyarbakır'da 35 bin mültecinin yaşandığına dikkat çeken Güzeloğlu, “Türkiye bugün 4 milyona aşkın göçmene yurt ve vatan oldu. İnsanca onurlu bir yaşam için, onlara uzanan bir dost eli, kucaklayan, merhamet evi oldu.” dedi.

Dünyadaki 20 milyon mültecinin yüzde 20’sine ev sahipliği yapan bir ülke olduğunu belirten Güzeloğlu, “ Bugün dünyada adeta tek başına temsil eden bir ahlakın taşıyıcıyız. Bugün dünyadaki 20 milyon mültecinin yüzde 20'sine ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. Bugün Diyarbakır'da 35 bine yaklaşan ve bizimle birlikte yaşayan aynı gökyüzünü, havayı soluyan, sokaklarda aynı coşkuya ortak olan dünyanın her bir köşesinden ve ağırlıklı olarak Suriye’den gelen kardeşlerimizle birlikteyiz. Yerinden yurdundan edilen, vatanından zorla canı, malı, namusunu kurtarmak ve muhafaza edilmek için göç eden sizlerin, inşallah barışın tesis ve temin edilmesinden sonra yerinize, vatanınıza, evlerinize tekrar dönmektir.” ifadelerini kullandı.

‘Mazlum ve masumun yanında olmak temel bir insanlık ödevi’

Güzeloğlu, göçmelerin sığınma taleplerini reddederek Akdeniz'i ölüm denizine dönüştüren binlerce masum ve sivilin hayatını kaybetmesinde kayıtsız kalanlara karşı kınadığını belirterek, “Mazlum ve masumun yanında olmanın, mağdura el uzatmanın, darda ve zorda olanın sıkıntısına ve savaşta acılar içinde olana el uzatmanın temel bir insanlık ödevi ve onuru olduğunun altını çiziyorum. Biz bunu yapmaya, bu sorumluluğu taşımaya insani ahlaki ve imanı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İLKHA


‘Uluslararası Göçmenler Günü’ etkinliği düzenlendi

‘Uluslararası Göçmenler Günü’ etkinliği düzenlendi

‘Uluslararası Göçmenler Günü’ etkinliği düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.