Diyarbakır'da uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonu

Diyarbakır'da uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonu

Diyarbakır’da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda 5 kişi tutuklanırken, kaçak sigara ticareti yaptığı belirlenen 6 kişi ise gözaltına alındı.

Diyarbakır’da uyuşturucu satıcılarına yönelik 14 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 5 kişi tutuklanırken yaklaşık 850 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Kentteki operasyonlarda ayrıca, ele geçirilen 88 bin 500 paket kaçak sigaraya ilişkin 6 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliğinden uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin yapılan açıklamada, 15 Mart ile 21 Mart tarihlerinde 14 ayrı adreslerde düzenlenen operasyonlarda 74 kilo 111 gram kubar esrar maddesi, 672 kilo 735 gram toz esrar maddesi, 2 gram plaka esrar, 14 bin 001 adet ecstasy uyuşturucu hap ve uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen 3 bin 355 TL’nin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, 5 şüpheli şahsın adli kontrol ile serbest bırakıldığı, 5 şahsın ise çıkarılmış olduğu adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği ve 6 şüpheli şahsın adliyedeki işlemlerinin ise devam ettiği kaydedildi.

Diyarbakır’da 610 bin TL değerinde kaçak sigara ele geçirildi

Diyarbakır’da yapılan 2 ayrı operasyonda 610 Bin 500 TL değerinde 88 bin paket kaçak sigara ile 61 bin 650 TL değerinde 137 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada, “Haksız kazanç sağlamak amacıyla kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik olarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 ayrı operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri 619 bin 500 TL olan 88 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara, piyasa değeri 61 bin 650 TL olan 137 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir.” denildi.

Yapılan operasyonlarla ilgili olarak 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlemler sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Ayrıca operasyonlar sonucunda ele geçirilen kaçak sigara ve taşımacılığında kullanıldığı tespit edilen araca ise el konulduğu kaydedildi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.