Diyarbakır'daki anneler, Türkiye'nin gönlünde yer etmiş kahramanlardır

Diyarbakır'daki anneler, Türkiye'nin gönlünde yer etmiş kahramanlardır

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Merkez ve 5 şubesiyle, çocukları için HDP önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek, eylemi desteklediklerini açıkladılar.

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar; Ankara, Batman, Siirt, Şırnak, Diyarbakır şubeleri ile beraber yaklaşık 70 kişilik bir ekiple Diyarbakır'da eylem yapan ailelere destek vermek amacıyla HDP Binası önüne gelerek, çocuklarını isteyen ailelerin bu eylemini desteklediklerini belirtti.

Genel Başkan Aylar, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, et ve tırnak gibi olduklarını, vatanı PKK'den hep beraber temizleyeceklerini söyledi.

"Sizinle iftihar ediyoruz"

Lokman Aylar, "Biz Ankara'dan geldik. Gazi aileleri, şehit aileleri ve bazı gazilerimizle beraber buradayız. Sizinle iftihar ediyoruz. Hepimiz aileyiz, komşu değiliz, kardeşiz artık. Et ve tırnak gibiyiz. Bu vatanı terörden, PKK'den temizleyeceğiz. Bunlara destek verenleri hep beraber yok edeceğiz. Evlatlarınızı zorla götürdüler. Evladınızı yıllardır göremiyorsunuz. Büyük bir acıdır bu. Mezarı olsa gidip dua edersiniz, teselli olursunuz ama göremeyince, olmayınca, dağa çıkarılınca göremiyorsunuz." dedi.

"Zenginin oğlu kolejlerde okusun, fakirin oğlu dağa çıkarılsın"

Bu ülkede yaşayan herkesin aynı haklara sahip olduğunun altını çizen Başkan Lokman Aylar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zenginlerin evlatları lüks otellerde, okullarda, kolejlerde okur ama maalesef fakirin fukaranın yani sizlerin çocuklarını dağlara kaçırıyorlar. Mağaralarda yaşamaya mahkûm ediyorlar. Bu adalet değil, temsil noktası değil. Hiçbir şekilde bunu kabul etmiyoruz. Doğusuyla batısıyla, güneyi ile kuzeyi ile hep beraber kardeşiz. Aynı haklara sahibiz. Biz yıllardır beraber yaşadık. İnşallah beraber yaşamaya devam edeceğiz. Diyarbakır'da başlayan bu güzel uygulamanın, tüm illerdeki, oğulları, evlatları zorla dağa kaçırılan ailelere örnek olmasını istiyoruz. Herkesin başkaldırmasını istiyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz. Bütün STK'ları buraya davet ediyoruz. Burada sizinle beraber olmaları lazım, acınızı paylaşmaları lazım."

"Terörü ancak anneler bitirir"

Annelerin tüm Türkiye'de herkesin gönlünde yer edindiğini belirten Aylar, "İnanın tüm Türkiye sizin acınızı paylaşıyor. Çünkü terörden hepimiz çektik. Bu eziyeti, bu sıkıntıyı hep beraber yaşadık. 15 yaşında, 14 yaşında bir çocuğu dağa kaçırmak, zorla götürmek ne adalettir ne temsil noktasıdır. Bunun hiçbir izahı yoktur. Sizler tüm Türkiye'nin gönlünde yer etmiş kahramanlarsınız. Beraber dik durup, terörü beraber yok edeceğiz. Ancak bu terörü anneler bitirir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.