Diyarbakır'daki evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Diyarbakır'daki evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine 2 aile daha katıldı. Böylece oturma eylemindeki aile sayısı 53'e çıkmış oldu.

Çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemine, Yenilmez çifti ve Yıldırım aileleri de katıldı.

Çocuklarının kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden aileler, PKK'den çocuklarını alıncaya kadar HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

Kızlarının 4 yıl önce dağa kaçırıldığını belirten Anne Süheyla Yenilmez ve baba Maşallah Yenilmez çifti, çocukları Sümeyye Yenilmez'e kavuşmak için Muş'tan geldiğini, diğer ailelerle birlikte oturma eylemine katılacağını söyledi.

Hasta olduğunu belirten anne Süheyla Yenilmez, "Hastayım Kızımın gelmesini istiyorum.  Onlar götürmüş onlar getirsin. Kızım üniversite okuyordu onu kandırıp götürdüler. "dedi.

"Dış güçlere maşa olmuşlar"

Baba Maşallah Yenilmez de kızının HDP aracılığıyla kandırılarak PKK'ye teslim edildiğini belirtti.

Yenilmez, "Bitlis'te HDP'nin derneği vardı. Bitlis Eren Üniversitesini okuyordu. 3-4 sefer derneğe götürmüşler. Arkadaşları üniversitenin karşısında ev tutmuşlar. Kızıma misafir olarak gel, demişler. Ondan sonra kayboldu. Ben kızımı HDP'den istiyorum. Bu HDP Kandil'e bağlıdır ve milletvekillerini onlar belirliyor. Hiçbirinin çocuğu dağda var mı? Neden milletin çocuklarını gönderiyorlar. Kendi çocuklarını göndersinler. Dış güçlere maşa olmuşlar. Amerika israilin çocuğu olmuşlar. Bu bir ermeni ve Yahudi oyunudur. Bugüne kadar doğrularını göremedik. Bu nasıl Kürtleri savunmaktır. Kendi çocuklarını özel okullarda, kolejlerde, Avrupa'da, Amerika'da okutuyorlar diğerlerini dağa gönderiyorlar. HDP'liler bunları derneklerine götürüyorlar. Battaniyeler burada ne arıyor? Halkın çocuklarını buraya getir, burada yatır, sonra da dağa gönder. Ben canımı veririm buradan vazgeçmem. Yeter artık analar ağlamasın, yüreği yanmasın. Gâvurlara, kâfirlere maşa olmuşlar." ifadelerini kullandı.

Oğlu Mesut için Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Ayhan köyünden eyleme katılan anne Menfiye Yıldırım, oğlundan haber alamadıklarını söyledi.

Yıldırım, "Oğlum Mesut 2 yıl burada çalıştı. Biz buraya geldik çocuğumuz sorduk burada yok dediler. Sonra duyduk çocuğumu dışarı göndermişler. Gittiğinden beri ondan haber alamıyoruz. HDP'liler  'bizden istemeyin' dedi. Sonra burada ortaya çıktığını öğrendik. Herkesin çocuğunu buradan gönderiyorlar. HDP çocuğumu nasıl götürdüyse öylede getirmesini istiyorum." dedi.

En son katılan 2 aile sonrası evlat nöbetindeki aile sayısı 53'e çıktı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.