Diyarbakır'daki ilk millet kıraathanesi yeniden hizmete açıldı

Diyarbakır'daki ilk millet kıraathanesi yeniden hizmete açıldı

HDP'li belediye döneminde işlevini kaybeden Türkiye'nin ilk millet kıraathanesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili'nin girişimleri sonucu yeniden hizmete açıldı.

31 Mart Yerel Seçimler sonrası yönetime gelen HDP'li belediye tarafından kitaplar toplatılarak işlevini kaybeden Türkiye'nin ilk millet kıraathanesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili'nin girişimleri sonucu yeniden hizmete açıldı.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla döneminde hizmete açılan millet kıraathanesi, 31 Mart Yerel Seçimler sonrası yönetime gelen HDP'li belediye tarafından kitaplar toplatılarak işlevini kaybetmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li belediye başkanının görevden alınması ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, millet kıraathanesinin eski işlevine kavuşmasına yönelik çalışmalar başlattı.

Yeniden işlevine dönen millet kıraathanesini ziyaret ederek gençlerle hasbihal eden Güzeloğlu, yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güzeloğlu, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır'da tüm vatandaşlarımıza kütüphane olarak istek ve becerileri doğrultusunda özellikle öğrencilerimize ve gençlerimize bilgi temelli ders ve ders çalışma konusunda yardımcı kurslar olarak çok önemli bir hizmet veren binamızdayız. 2018 yılında açıldığından 31 Mart sonrası seçim sonrası gelen HDP yönetimine kadar yüzbinlerce insanımıza, gencimize, çocuğumuza gerçekten bugün artık vazgeçilmez talepler noktasında çok önemli katkılar sunan hizmet merkezimizdi." dedi.

Yapılan çalışmaların işlevsizleştirildiğine dikkat çeken Güzeoğlu, "Fakat ne yazık ki ve acı ki görevlendirme öncesinde HDP yönetiminde raflardan kitapların indirildiği, çocuk korosunun kapatıldığı, bilgisayar sınıfının ve eğitiminin işlevsizleştirildiği ve bir yandan da bu çok önemli katkı ve değer sunan birimin kendi içinde terk edildiği bir süreç yaşandı. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi teslim aldığımız dönem ve anı, kitapları raflardan bilgisayar, müzik ve diğer bütün etkinlikleri kapatılan bir tablo olarak görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Gençler ve çocuklar açısından bu eksikliği sürdürebilmenin mümkün olmadığını belirten Güzeloğlu, "Çok kısa bir süre içerisinde ilk açıldığından ve devrettiğimizden çok daha güçlü bir şekilde gerek kitaptan gerekse diğer teknik altyapıdan güçlendirerek hizmete açtık." dedi.

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde tüm imkanların sağlanacağını kaydeden Güzeoğlu, "İl genelinde sadece merkezde değil, 17 ilçemizin her birisinde millet kıraathaneleri, bilgi evleri, çocuklarımızı yetiştirme kursları, yetişkinlerimizin bizlerden beklentilerine her türlü sosyal belediyecilik imkanları sağlanacaktır. Bugün de onun tekrar sizde paylaşmaktan büyük bir mutluluk duydum." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler