Diyarbakır'daki saldırıda tünel içerisine 1 ton patlayıcı yerleştirilmiş

Diyarbakır'daki saldırıda tünel içerisine 1 ton patlayıcı yerleştirilmiş

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Bakım Onarım Şube Müdürlüğündeki saldırıda, kazılan tünelin içine bir ton patlayıcı yerleştirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından Emniyet Müdürlüğü Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, saldırıda bir ton bomba kullanıldığı ve olay ile doğrudan ilişkisi olduğu değerlendirilen 5 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saldırıda biri polis 3 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak yaralanan biri polis 4 kişinin ise çeşitli hastanelerde tedavisine devam edildiği ifade edildi.

Saldırının detaylarına yer verilen açıklamada, “Konu ile ilgili yapılan araştırmada, Emniyet Müdürlüğü Ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldığı ve yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen patlayıcı yerleştirildiği ve zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.” denildi.

Açıklamada olay ile doğrudan ilişkisi olduğu değerlendirilen 5 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler