Diyarbakır'ın 5 Camisinde aşure ikramı yapıldı

Diyarbakır'ın 5 Camisinde aşure ikramı yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır'ın 5 Camisinde aşure ikramı yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır'ın farklı merkez ilçelerindeki 5 camisinde aşure dağıtıldı.

Hicri yılbaşının başlangıcı, Muharrem ayının en önemli günü olan Aşure günü dolayısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Ulu Camii başta olmak üzere farklı merkez ilçelerdeki 5 Camide vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Aşure dağıtımına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu vatandaşlara aşure ikram etti.

Yapılan aşure dağıtımı etkinliği hakkında bilgi veren Güzeloğlu, "Diyarbakır ulu camide idrak ettiğimiz aşure gününde Diyarbakırlı hemşerilerimizle birlikteyiz. İslam dünyasında yaşanan ve hepimizin yüreğini kanatan Kerbela hadisesinin ve sonrasındaki bugünkü aşure günümüzün öncelikle birlik ve beraberliğimize hizmet etmesini, kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini ve geçmişte yaşanan olaylardan ders alarak bir daha hiçbir şekilde bu tür acıların yaşanmamasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

Güzeloğlu, "Bu vesile ile Kerbela şehidi, şehid-i şüheda Hazreti Hüseyin efendimize ve onunla beraber Kerbela'da şehadete eren yol ve dava arkadaşlarına da rabbimden rahmet diliyorum. Bugün Diyarbakır'da hem Ulu Camimizde hem de ilçelerdeki en büyük camilerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak aşure dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte Kerbelayı, şehitlerimizi rahmetle ve Fatihalarla anarken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin daim olmasına dua ediyoruz. Bu duamızın inşallah karşılık bulmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler