Diyarbakırlılar ilk teravih için huzura durdu

Diyarbakırlılar ilk teravih için huzura durdu

On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayına kavuşmanın heyecanıyla ilk teravih namazı için camilere akın eden Diyarbakırlılar, bu mübarek aya kavuştukları çok sevinçli olduklarını söylediler.

Diyarbakırlılar, rahmet ve bereket ayı olan ramazanın ilk teravihini kılmak için camii ve mescitlere akın etti. Diyarbakır Merkez Sur İlçesinde tarihi Ulu Camii'ne gelen Diyarbakırlılar, ezan okunmasının ardından yatsı namazını kıldı.

Yatsı namazı müteakip 2019'un ilk teravih namazı için kametler getirildi. Tarihi Ulu Camii'nde ilk teravihlerini kılmak üzere gelen Ekrem Tektaş, mübarek ramazan ayının maneviyatını herkesin hissetmesi gerektiğini ve kendisinin o şevkle kilometrelerce yol geldiğini söyledi. Tektaş, ümmet olarak birlik olması gerektiğini vurguladı.

Cami cemaatinden Salih Kaya, "Böyle mübarek bir ramazan ayı geldiği zaman Allah bizi bu ramazandan temiz bir şekilde çıkmayı nasip etsin. Kirli girip çıkmayı değil, arınmayı nasip etsin inşallah." dileklerinde bulundu.

Aileleriyle beraber teravih namazı kılmaya gelen çocuklardan Huzeyfe Tekdemir ramazana kavuşmanın mutluluğunu dile getirirken Muhammed İbrahim Börü ise, Allah'tan tüm Müslümanlara yardım etmesi için dua edeceğini söyledi.

Börü, "Ramazanın gelmesi münasebetiyle Allah'ın emrettiği bir ibadeti yerine getiriyoruz. Bizler 11 ay boyunca yedik içtik, şimdi de Allah'ın bize verdiği nimet için bir görevi yerine getireceğiz." dedi.

Yılın 11 ayı boyunca vücudun gıda alırken ramazanda ise ruhun gıda alacağını belirten Mehmet Çakır, "Bu ramazana kavuşturduğu için Allah'a hamdolsun. Allah'ın izniyle şimdiye kadar 11 ay zarfında vücudumuz gıda alıyordu, bu sefer ramazan sayesinde ruhumuz gıda alınacak. Allah'a hamdolsun ki kendimizi daha çok Allah'a yakın hissediyoruz. Rabbimizin bizi bu aya kavuşturması büyük bir lütuftur. Bizler Elimizden geldiği kadarıyla ibadet yapmaya ve gerektiği gibi orucumuzu tutmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kıymet Akdemir ise ramazanın tüm İslam ülkelerine huzur, mutluluk getirmesini dileyerek, bela, kaza ve musibetlerin kalkması temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.