Diyarbakırlılar, temizlenen parklarda Cuma namazını kıldı

Diyarbakırlılar, temizlenen parklarda Cuma namazını kıldı

400 bin nüfusu ile 36 ilden büyük olan Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, 28 farklı nokta ve parkta kılınan Cuma namazı için Bağlar Belediyesi, temizlik önlemlerini alarak vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Yeni Tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle Mart ayından bu yana camilerde kılınmayan Cuma namazı, uzun bir aradan sonra tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da belirlenen noktalarda eda edildi.

Geçtiğimiz günlerde camilerin iç ve dış taraflarını dezenfke ederek temizleyen Bağlar Belediyesi, bu kez hummalı bir çalışma ile namazın kılındığı 28 farklı nokta ve parkı namaz için hazır hale getirdi.

Temizlik çalışması yapılan alanlarda sosyal mesafeye uygun bölgeler oluşturuldu. Namaz kılmaya gelen vatandaşlara gerekli uyarılar yapılarak ücretsiz maske dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlayan tedbirler ve hizmetler, namaz sonrasına kadar devam etti.

Nevruz Parkı'nda vatandaşlarla birlikte Cuma namazını kılan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların sağlığını her şeyden daha önemli gördüklerini belirterek gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Namazdan önce vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu, hayatın tedbirler ışığında normale dönmeye başladığını belirterek, "Türkiyemiz kararlı, güçlü ve başarılı şekilde mücadele vererek dünyayı kasıp kavuran salgına karşı bugün tüm dünyada örnek gösteriliyor. Hükümetimiz, tedbirleri ödün vermeden ve yeni kararlar alarak devam ettirirken, aynı zamanda hayatı normalleştirmeye yönelik de adımlar atıyor."dedi.

Beyoğlu, "Milletimiz, hasret kaldığı Cuma namazına kavuştu. Bundan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Belediye olarak gerekli tüm önlemleri alarak vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda ibadetlerini yerine getirmelerine yardımcı olduk." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.