Dubai Polis Şefi: Arapların düşmanı İsrail değil, 'Müslüman Kardeşler!'

Dubai Polis Şefi: Arapların düşmanı İsrail değil, 'Müslüman Kardeşler!'

Dubai polis şefi Dahi Khalfan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Arap dünyasının İsrail ile bir savaş halinde olmadığını belirterek asıl düşmanın Müslüman Kardeşler Hareketi olduğunu ileri sürdü.

DUBAİ - Birleşik Arap Emirlikleri'nin(BAE) başkenti Dubai'de bir televizyon kanalında konuşan Dubai polis şefi Dahi Khalfan, İsrail'in Arap dünyasına bir tehdit teşkil etmediğini söyleyerek, Körfez ülkeleri için "Gerçek tehlike Müslüman Kardeşler Hareketi'dir" dedi.

Dahi Khalfan, "Bugün, Arap dünyası İsrail ile bir savaş halinde değil, dolayısıyla İsrail bir tehlike teşkil etmiyor" dedi. Ona göre, Körfezdeki Arap ülkeleri için gerçekten tehlike teşkil eden şey 'Müslüman Kardeşler'dir. Dubai polis Şefi: " Ancak, Arap topraklarının onlar için mezar olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Dubai polis Şefi Dahi Khalfan, 2010 yılında Dubai'de bir otelde şehid edilen HAMAS hareketi liderlerinden Mahmud el-Mabhouh cinayeti ile ilgili soruşturma yürütürken, İsrail istihbaratı Mossad'ın kendisini korkutmak istediği konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Bu cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada, Dubai polisi İsrail ajanları deşifre etmişti. İsrail istihbaratı Mossad'ın 26 ajanı İngiltere, Fransa, İrlanda ve Avustralya pasaportlarıyla Dubai'ye giriş yapmışlardı. Bu uluslararası bir skandala neden oldu ve İngiliz ve Avustralya İsrail diplomatların sınır dışı etmek zorunda kalmışlardı. (Riyad Makaev / İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.