Düşen helikopteri arama çalışmaları sürüyor

Düşen helikopteri arama çalışmaları sürüyor

Tunceli'de hakim, asker ve polisleri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından arama çalışmaları sürüyor.

Tunceli'de 7 polis, bir hakim, bir astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere 12 kişiyi taşıyan polis helikopterini düşmesi sonucu, arama çalışmaları sürüyor.

Bugün saat 11.40 sularında Pülümür ilçesinden havalanan "Sikorsky" tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımının kesildiği belirtildi.

Helikopterin olumsuz hava koşullarından dolayı düştüğünün değerlendirilirken bölgeye Tunceli'nin yanı sıra çevre illerden Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekiplerinden oluşan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Helikopterin, Pülümür ilçesinin Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre yüksekliğindeki kırsalına düştüğü tahmin ediliyor.

Helikopterin düştüğü yerin koordinatlarının belirlendiği ve arama çalışmalarının havadan ve karadan sürdüğü belirtildi. Bölgede kar yağışının çalışmaları güçleştirdiği öğrenildi.

Öte yandan arama çalışmaları devam ederken helikopterin mürettebatından bir kişinin, 112'yi telefonla arayarak, 7 yaralının olduğunu aktardığı ve yardım istediği ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.