Eğitimci Özkan Yaman: Sosyal hayata müdahale etmeyen bir din, din olamaz

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bursa Koordinatörlüğü tarafından "O erler ki" temasıyla bir etkinlik düzenlendi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde akşam namazından sonra başlayan programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Özkan Yaman, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Sunuculuğunu Umut Işık’ın yaptığı program Ebubekir Arslan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra ilahi sanatçıları Yasin Arslan ve Nurullah Aslım’ın seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Programa Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’den bir kesitle başlayan Eğitimci Özkan Yaman, "Selahaddin Eyyubi'ye diyorlar ki, 'Kudüs’ü fethettiniz. Peki onlar bir daha Kudüs’e gelebilirler mi? buraları bizden geri alabilirler mi? Selahaddin de 'onlar asla bir daha beldemize geri gelemezler. Ama bir şartla. Biz Allah’ın eri olduğumuz sürece onlar asla beldemize geri gelemezler." dedi.


"Bu dinin şiarları çarşıda okulda, bankada ve her yerde de gözükecek"

Sosyal hayata müdahale etmeyen bir dinin, din olamayacağına işaret eden Yaman, "Bunu söyleyen kimselerdir Allah’ın erleri. Bu dinin şiarları çarşı okul, banka, AVM ve her yerde gözükecek. Nerede olurlarsa olsunlar. Bunlar öyle kimselerdir ki ister Amerika da ister Avrupa da olsunlar. Bulundukları her yerde görüldükleri zaman Allah hatırlanır. Bunların ahlakına baktığınız zaman, Allah Resulü (Sallalahu Aleyhi Vessalamı) hatırlarsınınız. O'nun ashabını, asrını ve hanesini hatırlarsın. Bunlar öyle adamlardır. Şartlar ne olursa olsun. Bu adamlar şartlara teslim olmazlar. Onlar Allah’a teslim olurlar." diye belirtti.

"İmanın avuçta kor olduğu bir zamanda her an ölümle karşı karşıyasınız"

Allah’ı zikrin çarşı pazarda yavaş yavaş azaldığını söyleyen Yaman, "O adamlar bunun için vardı. Bulundukları yer neresi olursa olsun. Orayı Allah’ın zikriyle bereketlendirmek için vardır bu adamlar. Takva üzerine kurulan mescitte Allah’ın erleri vardır. Muhammet Ata Zengin öyle bir adam. Duydunuz mu? Öyle bir adam gelmiş. İmanın avuçta kor olduğu bir zamanda her an ölümle karşı karşıyasınız. Her an şehit olabilirsiniz. Ve birkaç tane adam çıkıyor. Bir köyün camisinde tam ölümün ortasında diyorlar ki biz ölümüne buradayız. İşte bunlar adamdır. Biz çocuklarımızı ve kendimizi böyle adamlara benzetebilirsek onların yolunda yürüdüğünü farkına varabilirsek ne mutlu bizlere." diye konuştu.

Program seslendirilen ilahilerle son buldu. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler