Ekonomik saldırının artçıları devam ediyor

Ekonomik saldırının artçıları devam ediyor

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’de uluslararası müdahale ve saldırının sonucunda bazı ekonomik sorunların yaşandığını ve halen bunun artçılarının devam ettiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazi-Bel ve Gazi Danışmanlık çalışanlarının maaşına yüzde 40 zam yapıldı.

İmza törenine katılan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, törende yaptığı konuşmada, artık belediyelerde eleman temini için ihaleler yapılmayacağını, taşeron firmadan belediyeye geçen çalışanlar için de sendika çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Arslan, iç savaştan dolayı ülkelerinden, topraklarından olan binlerce Suriyeliye kol kanat geren Gaziantep’in ilk günden bu yana göstermiş olduğu hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygusunun dünyanın hiçbir yerinde görülemeyeceğine dikkat çekti.

“Ekonomik saldırının artçıları devam ediyor”

Türkiye’ye yönelik bir ekonomik saldırının yapıldığını anımsatan Arslan, “Ülkede, Türkiye kaynaklı olmayan, uluslararası bir müdahale ve saldırının sonucunda bazı ekonomik sorunlar yaşandı. Döviz, faiz ve enflasyon gibi bir kısım uzun zamandır unutulan sorunlarla yeniden karşılaştık. Bu millet öyle bir millet ki ne zaman zora ve dara düşsek hem Rabbimin yardımıyla hem de milletin büyük özgüveni ve fedakârlığıyla bu engelleri bir bir aşarak geldik. Evet, Ağustos ayında yapılan büyük saldırıya rağmen milletimizin dayanışması, devletimizin milletle bütünleşmesi ile bir dayanışma örneği vererek o krizi hep birlikte önledik. Halen bunun artçıları devam ediyor. Enflasyondaki yükseklik, faizler halen yüksek, dövizin halen istediğimiz dengeye gelememesi bunlar bizim için önümüzdeki dönemde de sorun alanıdır. Ama millet iradesi ortaya koydu ki bütün bu krizlere rağmen bu millet, bu sorunların üstesinden gelecek. Önceki gün Maliye Bakanımızla uzun bir görüşmemiz oldu. Kendisinin bize verdiği detaylı rakamlardan anlaşılıyor ki önümüzdeki süreç bizim için inşallah güzel günlerin yakın olduğunu gösteriyor.” dedi.

İmzaladıkları toplu iş sözleşmelerinde, sözleşmenin uygulamasının tam olarak yapılmasını, zamların zamanında uygulanmasını, ödemelerin de düzgün bir şekilde yapılmasını ve iş barışının sağlanmasını hedeflediklerini belirten Arslan, Gaziantep'te bunu büyük ölçüde gördüklerini vurguladı.

“Taşeron sisteminin kaldırılması büyük bir reformdur”

Arslan, “Görevini hakkıyla yapan, alın teri akıtan, verilen vazifeyi en iyi şekilde yapan çalışanlar, belediyede geleceğini görebilir. Taşeron sisteminin kaldırılması hem Türkiye için hem de tüm dünya için büyük bir reformdur.  Artık belediyelerde eleman temini için ihaleler yapılmayacak. Taşeron firmadan belediyeye geçen çalışanlar için de sendika çalışmaları yapılacaktır, bu konuda başkana görüşmelerimi sundum.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Şahinbey ve Şehitkamil’in torunlarının her şeyin en iyisine layık olduklarını belirterek, “En düşük maaş alan işçi kardeşimiz artı bin TL alacak ve aldığımız bir başka karar; adaleti ve işçilerin maaş eşitliğini sağlayana kadar yüzde 40 zam yapacağız. ‘İşçinin alın teri kurumadan parası cebine girecek’ dedik. Gece 00.00’da zamlı maaşınız cebinize girecek. Hepinize helal olsun.” şeklinde konuştu.

Siyaset hayatında çok sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Şahin, “Eşit işe eşit ücret verilecek. Aynı işi yapan çalışanlara aynı parayı vereceğiz. Milletin cebi rahatlayacak başını yastığa koyduğu zaman çocuğunun geleceğiyle ilgili sorunu olmayacak. İsminin yanında ne yazdığı değil, ne kadar gönüllere girdiği, ne kadar dua ettiği önemli. O yüzden memleket işi gönül işi diyoruz. İsçisiyle sendikasıyla yükselen bir Gaziantep var.” 

Konuşmaların ardından Şahin ve Arslan, bin 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler