Ekonomist Dr. Atid, "Müslüman Tüccarın Hassasiyeti" konulu seminer verdi

Ekonomist Dr. Atid, "Müslüman Tüccarın Hassasiyeti" konulu seminer verdi

HAKSİAD'ın iş adamları toplantısına konuşmacı olarak katılan Ekonomist Dr. Hayatullah Atid, Müslüman tüccarların hassasiyetleri konusunda seminer verdi.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) 3. İş Adamları Toplantısı üçüncü gününde devam ediyor.

"Müslüman Tüccarın Hassasiyeti" konulu semineri veren İslam Ekonomisti Dr. Hayatullah Atid, tüm Müslüman tacirlerin ihlas sıfatına uymak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Müslümanların ihlaslı olması gerektiğini söyleyen Atid, "İhlas ve samimiyettir. Müslüman ihlaslı olmak zorundadır. Siz de biliyorsunuz ki ihlas adetleri ibadete dönüştüren iksirdir. Yatan bir Müslüman zikri sabah namazına kalkmaksa yatması onun için bir ibadettir. İhlas öyle bir şey ki bütün farklı bir konuda değiştirebiliyoruz." dedi.

"Allah çok cömerttir, ahirette herkese bir hesap açmış ve dünyada yaptığımız her şey ahirette hesabımıza ekleniyor"

Atid, "Hepimiz banka hesabı kullanıyoruz. Hepimiz sıfırı seviyoruz yani 100 liramız varsa bin liramız olsun, bin liramız varsa 10 bin liramız olsun ve 100 bin liramız varsa 1 milyon liramız olsun istiyoruz. Bazen insanlar yastık altına koyuyor ve bunların bir hesabı yok. Kendileri ihlasla sevaplarını arttırıyorlar. Annem parasını Kur'an-ı Kerim'in arasına koyardı, banka hesabı yoktu. Bir gün Kur'an-ı Kerim'ini bir akrabasına hediye etti ve parası da gittiği için pişman oldu fakat hediye ettiği için geri alamadı. Yani herkesin dünyada banka hesabı olmayabilir ama Allah çok cömerttir, ahirette herkese bir hesap açmış ve dünyada yaptığımız her şey ahirette hesabımıza ekleniyor. Biz ihlasla ahirette sıfırlarımızı çoğaltabiliriz." ifadelerini kullandı.


Ekonomist Dr. Atid,

"Niyetlerimizi güncellememiz ve tekrardan gözden geçirmemiz gerekiyor"

İhlasla yapılan tüm işlerin Allah katında mükâfatının olduğunun altını çizen Atid, "Burada zücaciye gibi birçok malzeme var eğer bu eşyaları ihlaslı bir şekilde satarsak ve bir Müslüman alır, evlenirse, çocuğu olur ve çocuğu büyür Allah'a itaat eder ve namazını kılarsa siz halis niyetle sattığınız için o çocuğun yaptığı şeylerden sevap alacaksınız. Bu yüzden niyetimizi halis kılalım. Ayeti Kerime'de de 'Allah-u Teâlâ dininizi halis kılın ve onun için ibadet edin.' Diyor. Bunun gibi ayet ve hadisler onlarca binlercedir. Öncelikle kendime sonra da size söylüyorum ki niyetlerimizi güncellememiz ve tekrardan gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu niyet öyle bir şey ki adeti ibadete dönüştürebilen bir güçtür. Hepiniz zaten biliyorsunuz kişi ameli niyetine göredir. Kişi Allah için hicret ederse Allah-u Teâlâ için hicret etmiş olur. Kişi bir kadın ile evlenmek için hicret ederse kadın için hicret etmiş olur." şeklinde belirtti.

Seminer soru cevap şeklinde devam etti. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler