EKPSS sınavlarındaki kontenjanlar en az yüzde 6'a çıkarılmalı

EKPSS sınavlarındaki kontenjanlar en az yüzde 6'a çıkarılmalı

​HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet ile birlikte engellileri ziyaret etti.

Engellilerin sıkıntılarını dinleyen Karaarslan, sorunların çözümü için ellerinden gelen imkanları sarf edeceklerini belirtti.

Engellilerin bazı günlere has değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirten Karaarslan, HÜDA PAR olarak engelli bireylere önem verdiklerini, onları topluma kazandırmak ve sıkıntılarını gidermek için gayret içinde olduklarının altını çizdi.

Yapılan ziyaretler sonrası değerlendirmede bulunan Karaarslan, Bugün, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın İlimdar Boztaş'ı makamında ziyaret ederek bu özel günde kendilerini ve şahsında tüm engellileri yalnız bırakmadık. Ziyaretimiz esnasında içimizi burkan sorunları da birinci ağızdan dinleme fırsatı bulduk. Başta mimari yapılar olmak üzere, minibüs gibi toplu taşıma araçlarında çektikleri sıkıntıların yanı sıra EKPSS sınavlarındaki yüzde 3'lük kontenjanların en az yüzde 6'a çıkarılması gibi uzun vadede engelli vatandaşlarımızın engelsiz yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar gecikmeksizin hayata geçirilmelidir.” dedi.

Karaarslan, “İkinci ziyaretimiz ise kendi ihtiyacını dahil karşılayamayan yüzde 94 engelli Cüneyt Alpsoy kardeşimize idi. Özelde engelli annelerine yapılan yardımlar artırılmalı ve engelli annelerinin hastane gibi zaruri ihtiyaçlarında evlatlarını bırakabilecekleri imkanlar sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İlimdar Boztaş, engelli bireylerin hak ettikleri ilgiyi görmeleri gerektiğini söyledi.

Ulaşım başta olmak üzere, birçok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Boztaş, sadece yılda bir defa hatırlandıklarına vurgu yaptı. 


EKPSS sınavlarındaki kontenjanlar en az yüzde 6'a çıkarılmalı

EKPSS sınavlarındaki kontenjanlar en az yüzde 6'a çıkarılmalı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.