El Cezire'den işgal rejimine tepki: Gerçeği anlatmamıza engel olamayacaklar

El Cezire'den işgal rejimine tepki: Gerçeği anlatmamıza engel olamayacaklar

​El Cezire ve Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı işgal ordusunun Gazze'de ofislerinin yanı sıra uluslararası medya kuruluşlarının da bulunduğu binayı tamamen yıkmasına tepki gösterdi.

El Cezire, Gazze'deki ofisinin yıkılmasını kınadı, saldırıdan işgal rejimini sorumlu tuttu ve buna karşı yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

El Cezire yaptığı açıklamada, ofisinin yıkılmasının uluslararası hukukun ve insan haklarının tüm normlarını ihlal eden bir emsal teşkil ettiğini söyledi.

İşgalcilerin, gazetecilerin güvenliğini hedefleyen ve gerçeği açıklamalarını engelleyen barbarca bir saldırı yaptığını belirten El Cezire, uluslararası topluma gazetecilerin korunması için çağrıda bulundu.

El Cezire, Filistinlilerin maruz kaldığı gerçeği gizlemek için özgür medyanın susturulmak istendiğine dikkat çekerek izleyicilere Gazze'de, Filistin topraklarında ve işgal topraklarında olanları gerçek bir şekilde aktarmaya devam etme sözü verdi.

El Cezire ayrıca işgal ordusunun bina sakinlerine bombalanmadan önce tahliye etmek için çok az zaman verdiğine dikkat çekti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının Başkanı ve CEO'su Gary Pruitt de işgal ordusuna tepki gösterdi

Yazılı açıklama yapan Pruitt, "AP ofisine ev sahipliği yapan binaya yapılan oldukça rahatsız edici israil saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.