​Elazığ Sivrice'de aldığı hibe desteğiyle çiftlik kurdu

​Elazığ Sivrice'de aldığı hibe desteğiyle çiftlik kurdu

​Elazığ’da Sivrice ilçesine bağlı Alıncık köyünde yaşayan Meral Çelik, yüzde 65 hibe desteği alarak süt işletmesi çiftliği kurdu.

Elazığ’da Sivrice İlçesine bağlı Alıncık köyünde yaşayan 6 çocuk annesi Meral Çelik (38), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) sunduğu yüzde 65 hibe desteği alarak süt işletmesi çiftliği kurdu.

Aldığı destekten dolayı TKDK kurumuna teşekkür eden Meral Çelik, hayvan beslemenin zor olmadığını söyledi.

Çelik, "Çocuklarım okula gidiyorlar, burada olduklarında destek veriyorlar. 25 tane hayvanımız var. Küçük hayvanlarımız da var. Kadınlar bu konuda Türkiye'yi kalkındırsınlar. Eşlerine yardımcı olsunlar. Hayvanlarla uğraşmak güzel bir şeydir. Girişimci olmak isteyen kadınlar cesaretli olsunlar. Korkmasınlar, zor bir iş değil. Diğer kadınlarda bu tür çalışmalardan faydalanabilirler." dedi.

Meral Çelik’in eşi Tahir Çelik (43) ise baba mesleğin devam ettirdiklerini söyledi. "Biz kendimiz üretelim dışarıdan hayvan temin etmeyelim. Biz kendimiz yapalım kendimiz kalkınalım." diyen Çelik "TKDK'ya çok teşekkür ederim. Bu konuda bize çok yardımcı oldular. Bilmediğimiz konuları bize gösterdiler. Çok iyi bir çalışma oldu, bütün vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Eşim, çocuklarıma iyi bir gelecek sağlamak için her konuda bana yardımcı oluyor. Her zorlukta arkamda duruyor. O bana destek oluyor ben de ona destek oluyorum. Hayat müşterek devam ediyor." şeklinde konuştu.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, kurumun devamlı kadın girişimcilere pozitif bir ayrımcılık tanıdığını belirterek, "Meral hanıma 1 milyon 200 bin TL proje tutarıyla bizlere başvuru yaptıklarında bunun yüzde 65'ni hibe olarak yaklaşık 800 bin TL hibe olarak destek verdik. Şu anda işletmemiz faal bir şekilde devam ediyor. Bu yatırımların ilimizde artmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Emrullah Yıldız-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler