Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

​ABD'nin kirli planına karşı tepkilerini dile getirmek için Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'na gelen fiziksel ve görme engelliler, "Kudüs Bizimdir" mitingine dair duygularını paylaştı.

Yüzyılın ihaneti karşısında her kesimden tepkilerin yükseldiği İstasyon Meydanı'ndaki "Kudüs Bizimdir" mitingine tekerlekli sandalyede katılım sağlayan Silvanlı Cuma Poyraz, "Mitinge ailece katıldık. Kudüs için gerçekten de şu an elimizden bu geliyor. Nitekim Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: 'Eğer sizden biri münkerat gördüğü vakit, onu eliyle, müdahale edemiyorsa diliyle, onu da yapamıyorsa kalbiyle buğz etsin.' Fakat kalbiyle buğzetmenin imanın en zayıf noktası olduğunu da Peygamberimiz hatırlatmış bize." dedi.

Poyraz, "Bu anlamda rabbim de şahittir ki elimizden gelen şu an budur. Bedenimiz burada olmasına rağmen ruhumuz ve kalbimiz Filistin'dedir. Her daim dualarımız da Kudüs'ün ve Filistin'inin yanındadır." ifadelerini kullandı.

"Allahım! Kudüsümüzü kurtar ve onu özgürleştir"

Kudüs'ün şu an zalimler tarafından esir durumda olduğunu belirten Şeyhmus Ay, "Rabbimizden en büyük dileğimiz Kudüsümüzün özgürlüğüne kavuşmasıdır. Bizler de her daim rabbimize dua ediyoruz ve diyoruz ki: 'Allahım! Kudüsümüzü kurtar ve onu özgürleştir." temennisinde bulundu.

Kudüs ve Filistin'in şu anki durumda olmasının temel nedeninin Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin olmamasından kaynaklandığını söyleyen Ay, "Daha sonra İslam ülkelerindeki liderlerin yaptıkları hainlik geliyor. Hatta bu ülke liderleri israil gibi terör bir devlete desteğini sürekli vererek Müslümanları ezmektedirler." diye belirtti.

Görme engelli Ahmet Efe ise, "Kudüs Müslümanlarındır. Allah'ın izni ile her zaman da bu böyle olacak. Bundan dolayı Filistin'e ve Kudüs'e destek vermek amacıyla bu meydana geldim. Çünkü Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Son olarak şunu söyleyeyim: Kudüs'ün bu halde olmasının en büyük etkeni, Müslümanların gevşekliği ve aralarında birlik beraberliğin olmamasıdır." dedi.

Hasan Aksoy ise, "Buraya gelmemizin sebebi, Kudüs'e tam destek vermektir. Mescid-i Aksa ve Filistin şu an zalimlerin zulmü altındadır. Bu zulmün bitmesi için sesimizi duyurmamız gerekiyor. Kudüs bize ecdatlarımızdan emanettir. Selahaddin-i Eyyubi ve arkadaşlarının verdiği mücadele sonucu Kudüs, Haçlılardan alınarak bizlere bırakıldı. Bundan dolayı Kudüs'ü çok iyi bir şekilde sahiplenmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Kudüsümüzü kafir ve zalimlerin elinden geri alacağız"

Aksoy, "Fakat Selahaddin-i Eyyubi ve arkadaşlarının fethederek bizlere emanet bıraktığı Kudüs'ü biz Müslümanlar olarak iyi sahiplenmedik. Ne yazık ki şu an Kudüs kafirlerin kontrolünde. Ama inşallah tekrardan kafir ve zalimlerin elinden Kudüs'ümüzü geri alacağız. Buradan bütün Müslümanlara sesleniyorum. Emperyalizm ve küfür karşısında bir olsunlar." şeklinde konuştu.

Batman'dan mitinge katılan fiziksel engelli Ramazan Soylu, "Kudüs'ün kafir ve zalimlerin eline geçmemesi adına sesimizi duyurmak için geldik. Rabbim Müslümanların bu noktada her daim yardımcısı olsun. Kudüs'ün özgürlüğü için biz Müslümanların bu durumu geri plana atmaması gerekiyor. Çünkü Kudüs meselesi çok mühimdir. Nitekim Kudüs elimizden giderse, akabinde Mekke ve Medine de gider. Bundan dolayı duyarlı olmalıyız." dedi.

İLKHA


Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

Engellilerin Kudüs aşkı engel tanımadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler