Eskişehir Valiliğinden motosiklet sürücüsüne silahlı çevirme hakkında açıklama

Eskişehir Valiliğinden motosiklet sürücüsüne silahlı çevirme hakkında açıklama

​Eskişehir Valiliği, 6 motosikletin en az 160-170 kilometre hızla, hız ihlali yaptığını, çevirme ekibinin de motosikletleri durdurmaya çalıştığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 29 Eylül'de bir Youtube kanalında "Silahlı Çevirme, 3700 TL Ceza, Gazlama" isimli 13 dakikalık video yayınlandığı,  bazı basın organlarında da bu konunun yer aldığının görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan incelemede 27 Eylül 2020 günü 15:00 sıralarında 155 Haber merkezini arayan vatandaşların 'İlimiz Kanlıpınar mevkiinden Ankara istikametine motosikletli kişilerin trafiği tehlikeye düşürecek şekilde yarış yaptıkları' ihbar edilmiş, aynı istikamette bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü radar bildirim ekibimiz 6 motosikletin en az 160-170 kilometre hızla, hız ihlali yaptığını çevirme ekibine telsizle bildirmesi üzerine, çevirme ekibi de motosikletleri durdurmaya çalışmıştır." denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kendini Youtuber olarak tanımlayan S. Ç. isimli şahsın çektiği ve daha sonra sosyal medyadan sildiği, ancak tarafımızdan daha önce kopyalanan görüntülerin ve radar aracının görüntülerinin incelemesinden;

Şahıslardan S. Ç.’ ün 260 km sürat yaptığı, plakasını katlamak suretiyle gizlemeye çalıştığı, uygulama noktasından hızla kaçanlardan S. S. Y. isimli şahsın ise 26 ACN 431 plakasındaki “C” harfini “O” , “3” Rakamını ise “8” yaparak 26 AON 481 olarak tahrifat yaptığı, diğer S. Y. isimli şahsın ise polis kontrol noktasından dur ihtarına uymadan kaçtığı, S. T. isimli şahsın ise uygulama noktasında polis memurunun ancak silah çekmek suretiyle durdurabildiği görülmektedir.

Görüntülerde yer alan 6 şahsa, Polisin 'Dur' ihtarına uymamak, hız limitlerini yüzde 50’den fazla aşmak, plakayı gizlemek ya da farklı okunacak şekilde değiştirmek suçlarından toplamda 9530 TL para cezası kesilmiştir."

Yapılan incelemelerde adı geçen şahısların daha önce de polisin dur ihtarına uymadıkları, birçok kural ihlali yaptıkları, bunlarla ilgili birçok ceza aldıklarının tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Adı geçen şahısların yaptıkları ihlalleri gizlemek amacıyla plakaların harf ve rakam gruplarını değiştirdikleri, plakaları katlayarak okunmasını engelledikleri,  hız limitinin çok üzerinde ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullandıkları, polisin dur ihtarına uymayarak kaçtıkları, ayrıca sosyal medyada 29.09.2020 tarihinde yayınladıkları, kendi kural ihlallerini ve güvenlik güçleriyle hakaret nitelikteki konuşmalarını ve tahrifat yapılmış plakalarının yer aldığı görüntüleri kaldırmaları buna rağmen, sadece polisin durdurduğu anın görüntülerini vererek, algı yaratmaya çalıştıkları açıkça görülmektedir." denildi.

Açıklamada, söz konusu olaya konu olan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler