Eskişehir'de büyüyen Kalabak Suyu krizi çözüm bekliyor

Eskişehir'de büyüyen Kalabak Suyu krizi çözüm bekliyor

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, kentte günlerdir süren ve Eskişehir halkının tepkisini çeken "Kalabak Suyu" krizine yetkililerin ivedilikle çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Eskişehir'de, şehir halkının büyük bir kısmının kullandığı Kalabak Suyu'nda yaşanan dağıtım sıkıntısı nedeniyle su almak isteyen Eskişehirliler mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Eskişehir kent genelinde çok sayıda mahallede yaşanan su sıkıntısı halkın tepkisine neden olurken, Kalabak Suyu dağıtımında tarihi geçmiş damacanaların kullanılması halk sağlığının önemsenmediği gerçeğini gözler önüne serdi.

Boş damacanalar ile dağıtım araçlarının başında uzun süre bekleyen vatandaşlar, yetkililerden bir an önce su krizine bir çözüm bulunmasını istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, "Kalabak Suyu dağıtımında çıkan sorunların bu kadar uzun sürmesi ve kullanım süresi geçen damacanaların hala kullanılıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir.'' dedi.

Covid-19 pandemisiyle boğuşan halkın sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğinin altını çizen Dikgöz; ''2006 yılına ait miadı dolmuş damacanaların hala kullanılması, halk sağlığının hiçe sayılmasıdır. Halk sağlığı bu kadar ucuz olmamalıdır. Bir tek insanımızın dahi bundan dolayı hastalanmasının bedelini hiç kimse ödeyemez. İnsana değerin verilmediği bir siyasi anlayışın ne şehrimize ne de ülkemize katacağı bir şey olamaz. Değişmesi gereken damacanaların maliyeti, yerli kaynağımız Kalabak Suya yapılan zamlarla zaten halka yansıtıldı. Bundan sonra yapılması gereken, su dağıtımında yaşanan sorun ivedilikle halledilerek bundan sonrası için gerekli tedbirlerin alınmasıdır.'' ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler