Esnaf elektrik faturasına yansıtılacak yüzde 25'lik indirimi yetersiz buluyor

Esnaf elektrik faturasına yansıtılacak yüzde 25'lik indirimi yetersiz buluyor

Eskişehir esnafı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in faturalara yansıyacağını söylediği yüzde 25'lik indirimin olumlu ancak yetersiz olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada, elektrik faturalarında vatandaşın lehine olacak çalışma yaptıklarını söyledi.

Dönmez, elektrikte yeni tarife ile esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacağını söyledi.

Eskişehir'de İLKHA'ya konuşan esnaflar son zamlarla birlikte neredeyse yüzde 100 zamla gelen elektrik faturalarında yapılacak yüzde 25'lik indirimin olumlu olduğunu ancak yetersiz olduğunu belirtti.

"Elektrik faturaları, dükkân kiralarıyla yarışmaya başladı"
Esnaf elektrik faturasına yansıtılacak yüzde 25'lik indirimi yetersiz buluyor

Tanju Pekdemir

Yılbaşından sonra gelen zamların esnafı kötü yönde etkilediğini dile getiren döner restoranı işletmecisi Tanju Pekdemir, "Elektrik masraflarımız otomatik olarak ikiye katlandı. Elektrik faturaları, dükkân kiralarıyla yarışmaya başladı. Bunları müşteriye de yansıtamıyoruz, müşteriye yansıttığımız zaman kendi kaybımıza oluyor. Şu anda zararına çalışıyoruz. Yılbaşından önce 1000 lira verdiğimiz fatura 1900 liraya kadar çıktı. Yılbaşından sonra havalar daha çok sıcak olmadığı için faturalarımız yükselmedi ama yaz döneminde daha da yükselecektir. Faturalarımız, belki de 2000-3000 liranın üzerinde olacaktır. Bence yüzde 25'lik bir indirim yeterli olmaz, esnafın yüzünü güldürmez. Gelen zamlar yüzde 100'dü; yüzde 25'lik indirim yüzde 75'lik zammın devamı olur. Buda bizim için külfetin devamı demek olur." dedi.

"Yüzde 25'lik elektrik indirimi hafifletir ama esnafı çok da tatmin etmez"
Esnaf elektrik faturasına yansıtılacak yüzde 25'lik indirimi yetersiz buluyor

Hakan Sarper

Elektrik zamlarının esnafı çok kötü etkilediğini belirten Bijuteri Dükkânı Sahibi Hakan Sarper ise, "Zamlar evleri de etkiledi zaten işyerleri zamlı tarife ile hep fazladır. Dükkanlar neredeyse iki katına çıktı. Biz de bu durumu vatandaşa yansıtmak zorunda kaldık; olan vatandaşa oluyor, bize de oluyor. Vatandaş iki ürün alacağına şimdi bir tane ürün alıyor ve elini uzatıyor 'çok pahalanmış' diyor bırakıyor gidiyor. Devletin bir şekilde bu duruma çözüm bulması lazım. Yüzde 25'lik elektrik indirimi hafifletir ama esnafı çok da tatmin etmez çünkü hakikaten faturalar çok yükseldi. Bence eski faturaların üzerine biraz koyabilirler. Eskiden 120 lira geliyordu, 150-160 lira gelse 'eyvallah' deriz ama şimdi 250 lira gelirse bir şey değişmemiş olacak." diye konuştu.

"Giderimiz, gelirden daha fazladır"
Esnaf elektrik faturasına yansıtılacak yüzde 25'lik indirimi yetersiz buluyor

Yusuf Altsoy

Geçtiğimiz ay elektrik faturasının çok yüksek miktarda geldiğinden dert yanan Telefon Tamircisi Yusuf Altsoy, "Geçen ay 650 lira faturam geldi, diğer aylara istinaden yüzde 100 zam gelmiş. Esnaf olarak memnun değiliz, indirimin sağlanmasını istiyoruz. Yüzde 25 indirim sağlanırsa çok güzel bir şey olur ama indirimin tabi ki uygulanması lazım. İndirim sağlanırsa esnafımız mutlu olur, o konuda şüphemiz yok inşallah uygularlar. Elektrik zammı ve giderler pahalı olduğundan giderimiz, gelirden daha fazladır. Bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler