Esnafımız acil yeni bir borç yapılandırmasını bekliyor

Esnafımız acil yeni bir borç yapılandırmasını bekliyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kurban Bayramı sonrasında önceki dönem yapılandırması bozulanları da kapsayacak şekilde esnafımız acil olarak yeni bir borç yapılandırmasını bekliyor." dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, esnafımız oldukça zor bir dönem geçirdiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Vergi borcuna yapılandırma getirilebilir” açıklamasının esnafı umutlandırdığını belirten Palandöken, "Kurban Bayramı sonrasında önceki dönem yapılandırması bozulanları da kapsayacak şekilde esnafımız acil olarak yeni bir borç yapılandırmasını bekliyor." dedi.

"İdari para cezaları daha adil olmalı"

Palandöken, "Öyle idari para cezaları var ki, esnafın dükkanını içindeki malıyla satsanız ödeyemez. Bugün 52 bin TL’nin üzerinde kesilen para cezaları var ve önceki yapılandırmaların kapsamına girmiyor. Yeni yapılandırmada cezaların hepsi dahil olacak şekilde kamuya olan tüm borçlar kapsama alınmalı. En önemlisi idari para cezaları daha adil olmalı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.