Ev sahibi olmak artık hayal oldu

Ev sahibi olmak artık hayal oldu

Türkiye'de konut ve kiralık daire fiyatlarının her ay afaki bir şekilde yükselmesi halkı mağdur ederken, ev sahibi olmak isteyenler artık ev hayali bile kuramıyor.

Türkiye genelinde inşaat malzemelerinde ve arsa fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle konut fiyatları adeta zirve yaptı.

Son zamanlarda ekonomik sıkıntılar nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artarken konut ve kiralık ev fiyatlarındaki artışların önüne geçilemiyor.

Yetersiz konut, ekonomik belirsizlik gibi nedenlerle konut ve kiralık daire fiyatlarında yapılan aşırı artış birçok mağduriyete neden oluyor.

Artan hayat pahalılığı ve önlenemeyen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürürken, ev sahibi olmak ise hayal oldu.

Türkiye genelinde konut fiyatlarının en fazla arttığı illerden biri olan Gaziantep'te geçtiğimiz yıla göre konut fiyatları büyük bir oranda arttı.

Daha önceleri 350-500 bin TL dolaylarında olan 2+1 konut fiyatları semtine göre değişmekle birlikte birçok semtte bir milyon TL'yi aştı. 600-900 bin TL'den başlayan 3+1 konut fiyatları ise bir buçuk milyonu geçti.

Kentte konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün artması özellikle de dar gelirli ve asgari ücretle çalışan vatandaşları mağdur etmekle birlikte ev sahibi olmayı da zorlaştırıyor.

Kentte kiralık ev fiyatları semtine göre bin TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. Dar gelirli ailelerin ikamet ettiği semt ve mahallelerde ise sobalı, plansız ve çarpık olan müstakil evlerin kira fiyatları bin TL'den başlıyor.

Her geçen gün artan konut ve kiralık daire fiyatları halkın bütçesini ciddi anlamda zorluyor ve kentte kimi bölgelerde asgari ücreti geçen yüksek kira fiyatları karşısında halk çaresiz ve ne yapacağını bilmiyor.

Kentte yaşayan vatandaşlar, artan konut fiyatları nedeniyle artık ev sahibi olamazken ya da ev hayali bile kuramazken, 2011 yılından bu yana yüzde 500 oranında artış gösteren kira fiyatları da halkın bütçesini zorluyor.

Halk, yüksek konut fiyatları ve aşırı kira artışları nedeniyle zor günler geçirdiklerine dikkat çekerek, bu konuda yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

Kiralık ev bulmanın da çok zor olduğu kentte halk hem ev bulamıyor hem de çok yüksek fiyatlarda kira vermek zorunda kalıyor.

Artan konut fiyatları sonrası dar gelirliler ve asgari ücretle çalışanlar başta olmak üzere vatandaşların ev sahibi olmasının artık neredeyse hayal olduğu kentte yaşanan en büyük sıkıntıların başında konut sıkıntısı gelirken, yetkiliklerin bu durum karşısında halkı rahatlatacak ve ev sahibi olmasını sağlayacak adımları atmaması da dikkat çekiyor. (İLKHA),

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler