Evim Yuvan Olsun kampanyasında başvuru sayısı artıyor

Evim Yuvan Olsun kampanyasında başvuru sayısı artıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısının 7 bin 792'ye ulaştığını belirtti.

Varank, yaklaşık 1 milyon 600 bin vatandaşı çadır kentler, konteyner kentler, kamu misafirhaneleri, yurtlar ve spor tesisleri gibi geçici barınma alanlarında misafir ettiklerini belirterek, bölgeyi tahliye eden vatandaşlara da valilikler kanalıyla barınma imkanı sağladıklarını söyledi.

Vatandaşların kalıcı konutlarına ulaşana kadar onlara barınma imkanı sağlamaları için "Evim Yuvan Olsun" kampanyasını başlattıklarını ifade eden Bakan Varank, kampanya kapsamında yurt içinde kullanmadıkları evi, yazlıkları olan vatandaşların afetzedeleri bu yerlerde barındırmak istediklerini kendilerine ilettiklerini, kampanyayı bu şekilde başlattıklarını kaydetti.

Kampanyadaki son başvuru sayısını da paylaşan Bakan Varank, "7 bin 792 vatandaşımız evlerini afetzede kardeşlerimize açtı. Bunların bir kısmı hiçbir bedel istemeden evlerini açan hayırseverlerimiz. Yaklaşık 6 bin hayırsever evlerini bedelsiz bir şekilde açtı. Bunun ötesinde de ucuz bir kira karşılığında evlerini açan hayırsever vatandaşlarımız var." dedi.

Varank, kampanyanın işleyişi ile ilgili olarak bilgi vererek, evi olan hayırseverlerin emlak siteleri üzerinden konut bilgilerini sisteme girdiklerini, kaymakamlıkların evlerin depremzedeler için uygun olup olmadığını kontrol ettiğini, uygun olan evlere depremzedelerin yerleştirildiğini ifade etti.

Varank, "Bu hayır yarışı içinde olmak isteyen vatandaşlarımız yoğun bir şekilde kampanyaya destek veriyorlar. Sanatçılarımız, spor dünyasından önemli isimler, siyasiler bu kampanyaya destek veriyorlar. İnanıyoruz ki bu sıkıntılı dönemde bir nebze olsun depremzede kardeşlerimizin sıkıntılarını giderecek şekilde, evlerini bu sisteme kaydettiren hayırsever vatandaşlarımız sayesinde, depremzede kardeşlerimiz, geçici bir süreyle bu evlerde misafir olabilecekler." diye kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.