Evlat nöbetindeki aileler 'dönün' çağrılarını yineledi

Evlat nöbetindeki aileler 'dönün' çağrılarını yineledi

Evlatları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi devam ederken, PKK'nin kullanıldığına dikkat çeken aileler, evlatlarına "dönün" çağrılarını yineledi.

Çocukları dağa kaçırılan 54 ailenin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 41'inci gününde devam ediyor.

Yaklaşık 4 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğlu Özkan Aydın için 41 gündür HDP Diyarbakır İl başkanlığı önünde eylemde olduğunu belirten Süleyman Aydın, HDP Milletvekilleri ve beraberindeki heyetin kayyum için basın açıklaması bahanesiyle kendilerine saldırdıklarını söyledi.

Aydın, "Suriye'den Nusaybin'e Akçakale'ye bomba atıyorlar ve sivil vatandaşlar ölüyor. Burada da milletvekilleri insanları, bize saldırtıyor." dedi.

Aydın, "Geçenlerde burada olaylar oldu. Bunlar 'biz kayyum için konuşma yapacağız' dedi. Bunlar bize pet şişe attılar. Polis müdürü; 'sükûnetinizi koruyun ses etmeyin' dedi. Biz ses etmedik. 2'nci saldırılarında polis önlem aldı. Bize taş attılar ve taş polisin sırtına değdi. Polis müdürü yine  'sükûnetinizi koruyun, ses etmeyin' dedi. Üçüncü saldırılarında polis anons yaptı. 'içeri girin, konferans salonunda açıklamanızı yapın' dedi. Bunlar yine girmediler ve PKK lehine sloganlar attılar. Bize saldırmaya kalktılar sonra polisler müdahale etti. Sözde siz konuşmak için gelmiştiniz. HDP'li Milletvekili ayıp değil mi vatandaşları buraya toplayıp bize saldırtıyorsun. Suriye'den Nusaybin'e Akçakale'ye bomba atıyorlar ve sivil vatandaşlar ölüyor." ifadelerini kulandı.

Son olarak oğluna çağrıda bulunan Aydın, "Oğlum teslim ol. Devlet orada anons ediyor. Diyorlar ki aileniz orada sizi bekliyor. Onlardan kimseye hayır gelmez. Onlardan hayır gelseydi kendi milletvekillerinin çocuklarını götürecektiler. Onların çocukları giderdi. Bak orada hiç bir tanesinin çocuğu yok. Burada fakir fukarayı köle olarak kullanıyorlar. PKK Amerika'nın uşağı olmuş ve onlardan habersiz hiçbir şey yapamıyorlar. Amerika Başkanı Trump bunları kullanıyor. Önce bunları öne sürüyor. Sonra ise bir açıklama yapıyor ve diyor ki 'bizim ilişkimiz onlarla bitmiştir. Biz askerlerimiz geri çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Eylemlerinin 41'inci gününde olduğunu hatırlatan ve çocuğu Muhammed Mustafa'ya çağrıda bulunan anne Ayşegül Biçer, "Türkiye Barış Harekâtı başlattı. Eğer ki Türk askerini görüyorsanız ve duyuyorsanız teslim olun. Bu sizin için son şans olabilir. Geri dönün, kimseye inanmayın. Türk askeri size hiçbir zarar vermeyecek. Onları dinlemeyin. Önünüze bakın arkaya dönmeyin. Onlar buraya gelmeden de buradan ayrılmıyoruz. Eylemimizi bitirmeyeceğiz." dedi.

Barış Pınarı Harekâtının başladığını ve son şanslarının olduğuna dikkat çeken anne Menfiye Yıldırım, "Mesut, 41 gündür buradayım. Onlara güvenme. Askerimiz oradadır. Sen savaştasın. Onlara teslim ol. Önüne bak ve arakana bakmadan gel. Bu sizin son şansınızdır. Biz burada sizi bekliyoruz. Onları bırak başka çıkışınız yok. Onları bırak onların yolu temiz değil. Sizi kandırıyorlar. Sizi ölüme götürüyorlar. Senden ricamdır, askeri nerde görsen teslim ol. Sizi ölüm yoluna koymuşlar. Bu dava boştur hepinizi kandırıyorlar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler