Evlat nöbetindeki ailelerden tüm ailelere çağrı

Evlat nöbetindeki ailelerden tüm ailelere çağrı

Evlatları HDP tarafından dağa kaçırılan aileler, yaptıkları basın açıklamasında tüm ailelere "Korkmayın, HDP/PKK/KCK terör örgütünün tehditlerine boyun eğmeyin. Gelin burada zafere imza atalım" diye seslenerek destek çağrısında bulundu.

Evlatlarının HDP tarafından dağa kaçırıldığını belirten ailelerin 3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattığı evlat nöbeti 80'inci gününde sürüyor. Bugün yeni katılan bir aile ile sayıları 57'ye çıkan aileler, ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Aileler adına basın açıklamayı okuyan Ayşegül Biçer, Türkiye'deki tüm ailelere seslenerek, ailelerden gelip kendilerine destek olmalarını istedi.

Biçer, "Aileler, dağa kaçırılan çocuklarına buradan sahip çıksınlar. Bütün ailelerden destek istiyoruz. Ne kadar çok olursak o kadar sesimiz yükselir. Bütün aileleri buraya istiyoruz. Esir, polis ve asker aileleri hepsini buraya bekliyoruz. Allah'ın izniyle çocuklarımız bize geri gelecektir. Artık terör örgütü PKK'dan kimse korkmasın. Onlar da burada olsunlar. Bizim gibi cesaretli olsunlar." dedi.

 

"HDP/PKK/KCK'nın tehditlerine boyun eğmeyin"

Haklı bir mücadele başlattıklarını belirten Biçer, "3 Eylül'den bu yana HDP il binası önünde haklı bir mücadele başlattık. Bugün eylemin 80'inci günü. Öncelikle Diyarbakır olmak üzere 81 ilden büyük bir destek istiyoruz. Yüreği yanık tüm anaları, çocukları kaybolmuş, kazada kaybetmiş veya bizim gibi PKK/HDP tarafından kandırılıp dağa götürülmüş olsun, bu anaları Diyarbakır HDP il binasının önüne aynı gün gelip bir gün boyunca burada kalarak bize destek vermelerini istiyoruz. Buradaki analar sadece kendi evlatları için değil, 40 yıldır akan gözyaşlarının intikamını almak ve gidecek olan gençlerin önünü engellemek için buraya geldi. Korkmayın, HDP/PKK/KCK terör örgütünün tehditlerine boyun eğmeyin. Gelin burada zafere imza atalım." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın izniyle çocuklarımız geri gelecektir"

Diyarbakır'da 4 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbetini sürdüren baba Süleyman Aydın da basın açıklaması sonrası yaptığı açıklamada, evlat nöbetine katılan tüm ailelerin tek amacının evlatlarına kavuşmak olduğu vurguladı.

Türkiye'deki ailelere seslenen Aydın, "Türkiye'nin 81 ilindeki bütün ailelere buradan sesleniyoruz. Buraya gelip bize destek olsunlar. Kaçırılan çocukları için burada sahip çıksınlar. Ne kadar çok olursak o kadar sesimiz daha yükselir. Bütün aileleri buraya istiyoruz. Esir polis ve asker aileleri hepsini buraya bekliyoruz. Allah'ın izniyle çocuklarımız bize geri gelecektir. Artık terör örgütü PKK'dan kimse korkmasın. Onlarda burada bizim gibi cesaretli olsunlar." şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından ailelerin evlat nöbeti kaldığı yerden devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler