​Evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretleri sürüyor

​Evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretleri sürüyor

Çocukları dağa kaçırıldıkları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretleri devam ediyor.

Çocukları dağa kaçırılan 55 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetleri 61'inci gününde de devam ediyor.

Evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretleri kapsamında Hatay ve Trabzon'dan gelen STK temsilcileri ve muhtarlar, HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetindeki ailelere destek vererek onların yanında olduklarını belirttiler.

Annelere destek için geldiklerini söyleyen Hatay Milli İrade Platform Sözcüsü Safiye Tutar, tertemiz bir dava için burada olduklarını söyledi.

Tutar, "Hatay'dan buraya annelerimizin kutlu davasına ses, söz ve soluk olabilmek ve onlara desteklemek için geldik. Onlar güzel ve kutlu davayı yürütüyorlar ki bunu yüzlerce kilometreden duyabiliyorsunuz. Onları izlerken Anadolu'nun yiğit kadınları diyordum. Buraya gelip bu annelerimizin direnişini ve kutlu davalarını gördüğümde bir kez daha gururlandım. Onlarla gurur duyuyorum. Dünyaya sesleri gidiyor. Bosna'dan, Ankara'dan İstanbul'dan dünyanın her yerinden vicdan sahibi olan bütün insanlar bu kutlu sese kulak verip buraya geliyorlar." dedi.

"Burası bir annenin çığlığı ve kalbinin attığı yerdir"

Annelerin evlatlarını alanlara seslenen Tutar, "Burası bir annenin çığlığı ve kalbinin attığı yerdir. Burası Anadolu, buradaki kadınların evladını alırsan kimse karşısında duramaz. Tertemiz ve ak bir dava için buradalar. Hiçbir ideoloji, din ve mezhep gözetmeden buradalar. Evladı zorlan ellerinden alınmış kendi ideolojilerine ve sistemlerine köle etmeye çalıştılar. Bir anne buna nasıl sessiz kalabilsin ki? Biz de onların sesine bir parça ses olabilmek için geldik. Burada bekleyen babalarımız da var. Onların da yüreklerine selam olsun. Korkutarak sizden bir şey alamaya çalışıyorlarsa hele ki evladınızsa asla izin vermeyin." ifadelerini kullandı.

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinden gelen Muhtarlar Derneği üyesi 23 muhtar da ailelerle görüştü, onlara Karadeniz'e özgü şal hediye etti.

Muhtarlar adına açıklama yapan Bayram Şahin, çocukları dağa kaçırılan annelere destek için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

Şahin, "Çocukları dağa kaçırılan annelere destek amaçlı buradayız. Hepsi bizim annemiz. Hiç kimse evladından ayrı kalmak istemez. Önceden buraya gelen bir annenin evladı geldiği gibi bu ailelerin sevineceği ve yüzleri gülüneceği güne tüm kalbimizle inanıyoruz. Bundan umutluyuz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.