Evlat nöbetindeki ailelerin umutlu bekleyişi 29'uncu gününde

Evlat nöbetindeki ailelerin umutlu bekleyişi 29'uncu gününde

Çocukları HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle 49 ailenin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki evlat nöbeti 29'uncu gününde de sürüyor.

3 Eylül'de 3 aile ile başlayan evlat nöbeti 29’uncu gününde 49 ailenin katılımıyla devam ediyor. Çeşitli tarihlerde çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan evlat nöbetindeki gözü yaşlı ailelerin acıları devam ediyor.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP Diyarbakır İl Binasının önünde evlat nöbeti tutan aileler, zaman zaman partililerin hakaret ve tehditlerine rağmen kararlı tutumları değişmiyor. Acılı aileler tek amaçlarının çocuklarının geri gönderilmesi olduğunu belirtiyor.

Gözlerindeki hasret, umut ve acı dolu bakışlarıyla etrafı gözleyen aileler, gelecek güzel bir haber bekliyor.

Evlat nöbetindeki ailelerin isimleri şöyle;

1-  Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde oturan Fevziye- Şahap Çetinkaya çifti, 30 Ağustos'tan beri haber alamadıkları, PKK’liler tarafından kaçırılan oğulları Süleyman Çetinkaya (18) için 3 Eylül Salı günü oturma eylemine başladı.

2-  Diyarbakırlı Remziye Akkoyun, 4 yıldır kayıp olan oğlu Azad'ın (14) PKK'liler tarafından kaçırıldığını ileri sürerek, 3 Eylül Salı günü oturma eylemi başlattı.

3-  Diyarbakır'da oturan Rauf- Ayşegül Biçer çifti, 10 aydır kayıp olan tek oğulları Mustafa Biçer (18) için 3 Eylül Salı günü oturma eylemi başlattı. Kanser hastası Ayşegül Biçer, oğlunun HDP aracılığıyla PKK'liler tarafından götürüldüğünü iddia ediyor.

4-  Mardinli olan ve Diyarbakır'da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş ile eşi Hediye Begdaş, Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs'ta ortadan kaybolan oğulları Yusuf'un (16) HDP'liler aracılığıyla düğün aracı olarak süslenen minibüsle dağa kaçırıldığını iddia ederek, 4 Eylül akşamı oturma eylemine katıldı.

5-  Gaziantep'te oturan Şevket- Songül Altındaş çifti, vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde PKK'liler tarafından kaçırılan oğulları Müslüm Altındaş (24) için 5 Eylül günü oturma eylemi başlattı.

6-  Mersin'in Anamur ilçesinde yaşayan Rahime Uymaz, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Temmuz 2015'te eşi ve kızının yanında aracından indirilerek kaçırılan yeğeni polis memuru Sedat Yabalak (34) için oturma eylemine katıldı. Polis Sedat Yabalak'ın hasta annesi Ünzile Yabalak ise 8 Eylül akşamı Diyarbakır'a gelip nöbete başladı. Solunum hastası Ünzile Yabalak'a, PKK'liler tarafından tarafından 23 Eylül 1995'te vurularak hayatını kaybeden Astsubay Murat Namdar'ın eşi Yıldız Namdar refakat ediyor.

7-  Mardin'in Derik ilçesinden gelen Emine- Şeyhmus Kaya çifti, İstanbul'da polis memuruyken, Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'liler tarafından kaçırılan oğulları Vedat Kaya (28) için 5 Eylül'de oturma eylemine başladı.

8-  Malatyalı Sadiye Özbey, 17 Eylül 2015'te Rize'den kendisini ziyarete gelirken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'liler tarafından aracı yakılıp kaçırılan oğlu Astsubay Semih Özbey için 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

9-  Bursa'da yaşarken eşini 17 Ağustos depreminde kaybedince Diyarbakır'a taşınan Meryem Savur, 4 yıl önce PKK'liler tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Fırat Savur (22) için 5 Eylül günü oturma eylemine başladı.

10-  Diyarbakırlı Sabiha Balta, 5 yıl önce kaybolan oğlu Arafat Balta’ın (25) PKK'liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia ederek 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

11-  Diyarbakır'ın Dokuzçeltik köyünde oturan Aysel Koyun, 5 yıl önce PKK'liler tarafından dağa kaçırıldığını ileri sürdüğü oğlu Neşat koyun (22) için 6 Eylül günü oturma eylemine başladı.

12-  Diyarbakırlı Güzide Demir, 4 yıl önce PKK'liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Aziz Demir (20) için 7 Eylül günü oturma eylemi başlattı.

13-  Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 4 yıl önce çobanlık yaparken PKK'liler tarafından kaçırıldığı belirtilen Vahit Çur'un (19) anne ve babası Bedirhan- Necla Çur çifti de 7 Eylül günü eylem başlattı.

14-  Diyarbakırlı Hüsniye Kaya, 5 yıldır haber alamadığı ve sonrasında arkadaşlarından Suriye'de olduğunu öğrendiği kızı Mekiye Kaya’yı (19) bulmak için 8 Eylül günü oturma eylemine başladı.

15-  Ayten- Şadin Elhaman çifti, 2 yıl önce kaybolan oğulları Bayram Elhaman (21) için 8 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

16-  İstanbul'da 5 yıl önce HDP Kağıthane ilçe binasına gittikten sonra dağa kaçırıldığını ileri sürülen Yakup Edizer'in (19) anne ve babası yaşayan Salim ve Saliha Edizer çifti de 9 Eylül günü eylemdeki yerini aldı.

17-  Diyarbakırlı Süleyman Aydın, 4 yıl önce PKK'liler tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan (19) için 9 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

18-  Diyarbakırlı Mevlüde Üçdağ, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Ramazan Üçdağ (22) için 9 Eylül günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ziyareti sırasında HDP önüne gelip eyleme katıldı.

19-  Mardinli ancak Diyarbakır'da oturan Salih- Mülkiye Aylu çifti, 22 Mart 2019'da kaybolan ve HDP kongresine katılan M.I. tarafından Irak'ın Metine bölgesindeki PKK'lilerin yanına kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Aylu (20) için 10 Eylül sabahı oturma eylemine başladı.

20-  Aslen Siirtli olan ancak Ordu'da yaşayan Latife Ödümlü, Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi oğlu Özgür Ödümlü (22), 10 ay önce PKK'liler tarafından Irak Kürdistanı’na kaçırıldığını iddia ederek 10 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

21-  Diyarbakırlı Mehmet Karaman, 1999'da kandırılarak dağa götürüldüğünü ileri sürdüğü oğlu Ercan Karaman (40) için 11 Eylül'de oturma eylemine başladı.

22-  Diyarbakırlı Fatma Akkuş, 28 Ağustos 2019'da kaybolan ve internette PKK kıyafeti giyerken videosunu gördüğü kızı Songül Akkuş için 11 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

23-  Erzurum'dan gelen Macide Uslu ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelen Halime Şehitoğlu, 2015'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'liler tarafından kaçırılan yeğenleri Sedat Sorgun (28) için 11 Eylül'de oturma eylemine katıldı. Annesi vefat eden Sorgun'un, Van'da vatani görevini yaparken, izinli olarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki teyzesi Şehitoğlu'nu ziyaret edip, akrabalarını ziyaret etmek için de memleketi Erzurum'a giderken Lice'de yol kesen PKK'liler tarafından kaçırıldığı belirtildi.

24-  Diyarbakırlı Nihan Çiçek, 2015'te eşinin akrabaları tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettiği nişanlı kızı Hatun Çiçek (23) için 11 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

25-  Diyarbakırlı Ömer Tokay, 2011'de Şırnak'a pikniğe gidip dönmeyen ve 2014'te örgüte yakın bir televizyonda gördüğü oğlu Mehmet Tokay (22) için 12 Eylül'de oturma eylemine başladı.

26-  İstanbul'da yaşayan Şevket-Fatma Bingöl çifti, 2014'te Arnavutköy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkıp dönmeyen oğulları Tuncay Bingöl (19) için 13 Eylül'de oturma eylemine başladı.

27-  Diyarbakır'ın Hani ilçesinde fırında çalışan oğlu Fatih Demir'in (24), 2015 yılında terör örgütünce dağa kaçırıldığını iddia eden anne Sevdet Demir (55), 13 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

28-  Bitlis'te eşinden boşanan Saliha Mert (42), 2015 yılında dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Yetiş Top (23) için 13 Eylül günü Diyarbakır'a gelip oturma eylemine katıldı.

29-  Bitlis'te yaşayan Ubeydullah Yolaçan, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Çetin Yolaçan (31) için 14 Eylül'de Diyarbakır'a geldi. Baba Yolaçan, gelini Gülcemal, torunları Ecrin ve Abdulsamet ile birlikte oturma eylemine katıldı.

30-  Bitlis'in Mutki ilçesinden Diyarbakır'a gelen Hurinaz Omay (83), 24 yıldır dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Rıfat Omay (43) için 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

31-  Bitlis'ten Diyarbakır'a gelen Fadıl Kılıç, Ahlat Üniversitesi öğrencisiyken 3 yıl önce dağa kaçırıldığını öne sürdüğü oğlu Faruk kılıç (25) için 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

32-  Elazığ'dan Diyarbakır'a gelen Muhittin Avunan, usta birliğine giderken yol kesen PKK'liler tarafından kaçırılan yeğeni Bingöllü Emrah Avunan (24) için 13 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

33-  Erzurum'un Horasan ilçesinden gelen Mehmet Emin Coşkun (49), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 2'nci sınıf öğrencisiyken 29 Aralık 2014'te PKK'liler tarafından kaçırıldığını iddia ettiği 3 çocuğunun büyüğü olan İbrahim Coşkun  (24) için 15 Eylül'de oturma eylemine başladı.

34- Bursa'dan gelen Türkan Mutlu, 7 yıl önce Balıkesir'de üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmayan ve kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Ceylan Şeyma Tekin (24) için 16 Eylül akşamı oturma eylemine başladı.

35-  Diyarbakırlı Vahide Sunar, 5 yıl önce Dicle ilçesine gidip PKK'liler tarafından kaçırıldığını düşündüğü oğlu Ahmet Sunar (22) için 16 Eylül'de oturma eylemine başladı.

36-Ağrı’dan gelen Salih Gökçe,  2015 yılında çocuğu Ömer Gökçe’nin (19) İstanbul’da çalışırken kaybolduğunu, oğlunun Suriye’de olduğuna inandığını belirterek 17 Eylülde oturma eylemine katıldı.

37-  Aslen Batman nüfusuna kayıtlı olup, İstanbul Güngören’de ikamet eden Cebrail Taş, 2015 yılında kaçırılan 14 yaşındaki kızı Ece Taş için HDP Diyarbakır İl binasının önünde 17 Eylül’de oturma eylemine katılarak, kızının Kobani’de olduğunu ileri sürdü.

38-  Diyarbakırlı Üzeyir Nergiz, 5 yıl önce PKK’liler tarafından kaçırılan kayını Osman etik (28) için 17 Eylül’de oturma eylemine katıldı. Aynı zamanda bir yeğeninin de kaçırıldığını ileri sürdü.

39-  Muş’un 2014 Ağustos’unda kaçırılan 18 yaşındaki Musa Gürtük’ün Muş nüfusuna kayıtlı annesi İkram Gürtük, çocuğunun bulunması için evlat nöbetine 18 Eylül’de katıldı. Muş’un Toprakgele (Bıler) köyünde ikamet eden anne İkram Gürtük, çocuğunun Muş merkezde okul okurken kaçırıldığını, o günden bu yana kendisinden haber alamadığını söyledi.

40-  2014 yılında dağa çıkarılan 24 yaşındaki oğlu Onur Han için oturma eylemine katılmak üzere Muş’un Malazgirt ilçesinden gelen anne Selma Han, en son geçtiğimi yıl oğlunun Suriye’den kendilerini arayıp görüştüklerini belirterek, her nerde olursa olsun, gelip teslim olması çağrısında bulundu.

41-  Siirt nüfusuna kayıtlı anne Şirin Sungur, askerliğini yaptığı bir esnada Siirt’e izne gelirken Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2015 yılında yol kesen PKK’liler tarafından dağa kaçırılan 20 yaşındaki oğlu Süleyman Sungur için 18 Eylül’de oturma eylemine katıldı.

42-  2014 yılında Malatya Ününü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini okurken, kandırılarak dağa götürülen Muhsin (24) için Muş’tan gelen acılı baba Halit Altun, o günden bu yana çocuğundan haber alamadığını, sorumlunun HDP olduğunu ve çocuğunu HDP’den istediğini söyleyerek, 19 Eylül’de oturma eylemine katıldı.

43-  2014 yılında kaçırılan 16 yaşındaki kızı Yasemin Ballı için oturma eylemine katılan Ağrı’nın Patnos nüfusuna kayıtlı anne Yıldız Ballı, İstanbul’da ikamet ettiği sırada kızının götürüldüğünü söyledi. 10 gün önce internette atılan bir bilgide kızının öldürüldüğünü belirten acılı anne Yasemin Ballı, bu habere inanmadığını, kızının ölü veya diri istediğini söyledi. Kızı için gelinlik, kefen ve mezar hazırladığını belirten acılı anne Yıldız Ballı, 19 Eylül’de oturma eylemine katıl.

44-  Aslen Bitlis nüfusuna kayıtlı olup, İstanbul’dan gelen baba Fahrettin Akkuş, 2015 yılında askerliğine 2 ay kala oğlu Erkan Akkuş’un kaçırıldığını, çocuğunu almadan da buradan gitmeyeceğini söyledi. 20 Eylül’de oturma eylemine katıldı.

45-  Bitlis’te üniversite okurken 2015 yılında kandırılarak dağa gönderilen kızı Fadime Levent (18) için 22 Eylül’de oturma eylemine katılan acılı anne Hatice Levent, kaçırıldığı günden bu yana kızından haber alamadığını söyledi.

46-  Muş'tan gelen ve oğlunun 5 yıl önce kaybolduğunu belirten Güzel Aslan, oğlu Turan'ı yıllardır aradığını ama bulamadığını belirtti.

47-  İstanbul Sultangazi’de ikamet eden İmmihan Nilifırka, Ege Üniversitesi okuyan oğlu Mehmet’in 4 yıl önce kaybolduğunu ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi.  

48-  Oğlu Adil Kabaklı’nın Tunceli-Pülümür yolunda kaçırıldığını belirten Cennet Kabaklı da oğlunun bırakılması için evlat nöbetine katıldığını ifade etti.

49-  Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden gelen Sıddıka Tatlı, Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisiyken 2014'te kaybolan ve PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Aziz Tatlı (27) için 29 Eylül'de oturma eylemine başladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler