Evlat nöbetindeki anne derdini ağıtla anlattı

Evlat nöbetindeki anne derdini ağıtla anlattı

Diyarbakır'da, çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle evlat nöbetine devam eden acılı anne Hüsniye Kaya, Kürdçe ağıt yakarak derdini anlattı.

Çeşitli tarihlerde çocukları kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti sürüyor. Evlat nöbeti tutan annelere her geçen gün yeni bir aile daha katılıyor. Zaman zaman acılı aileler, ağıt yakarak gözyaşı döküyorlar.

5 yıl önce kaçırılan kızı Mekiye için Kürtçe ağıt yakan acılı anne Hüsniye Kaya, bir an önce kızına kavuşmayı bekliyor.

Anne Kaya, "Kuzum, bebeğim benim. Seni kaçırarak annenin gözünün önünde kaybettiler. Seni sağ olarak mezara koydular. Başkanlara, milletvekillerine sesleniyorum: 'Kuzumu getirin. Kızımı getirinceye kadar buradan kalkmayacağım, cenazemi de çıkarsalar.' Oy ana kurban. Artık gücüm kalmadı. Ey kuzum benim. Anan bulutlar gibi gözyaşı döküyor, gel artık. Yüreğime ateş düşmüş yanıyor. Oy Mekiyem, küçüğüm, fidanım, kuzum, bebeğim benim. Ben Mekiyemi istiyorum. 4 yılın doldu 5'e girdi Karagözlüm yeter artık." diyerek Kürtçe ağıt yaktı. 

Ağıt yakıldığı esnada oturma eylemine katılan annelerin gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

Öte yandan HDP binasının önünde bu gelişmeler olurken bir aile daha evlat nöbetine katıldı. Üzeyir Nergiz, 5 yıl önce kaçırılan kayını Osman Etik için oturma eylemine başladı. Nergiz'in başlamasıyla birlikte eyleme katılan aile sayısı 38'e çıktı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler