​Evlat nöbetindeki annelere destekler devam ediyor

​Evlat nöbetindeki annelere destekler devam ediyor

HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetine devam eden ailelere Türkiye’nin dört bir yanındandestekler devam ediyor.

HDP/PKK tarafından çocuklar kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önündeki eylemleri 22'nci gününde de devam etti. Ailelere birçok yerden destekler gelmeye devam ediyor.

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, eşi Fahriye Karahocagil, yeğeni ve kardeşi ile birlikte aileleri ziyaret etti. Amaçlarının, ailelere destek olduğunu söyledi. Fahriye Karahocagil ise annelerin yanına oturarak, acılarını paylaştı.

Trabzon, Ordu, Artvin, Giresun, Rize ve Konya'dan gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ailelere destek ziyaretinde bulundu. 'Annelerin yanındayız' yazılı pankartı açan Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği ile Karadeniz Vakfı Kadın Konseyi üyeleri, annelerin acılarına ortak olmak için geldiklerini ifade ettiler.  

Konya Sivil Tolum Örgütü Başkanı Muhsin Görgülügil ve Yönetim Kurulu üyeleri de anneleri desteklemek ve "terörü" lanetlemek için destek ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

15 Temmuz Gazisi Yüksel Akın’da aileleri ziyaret ederek destek verdi. Bir müddet annelerin yanında oturan Akın, anneleri dinledi.

Van’dan gelen STK temsilcileri ve kanaat önderleri annelerin çocuklarına kavuşmalarının en doğal hakları olduğunu, bunun yerine getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

İstanbul’dan gelen Ali Çoban adlı vatandaş da ailelere birer hediye vererek annelerin yanında olduğunu belirtti.

 İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.