Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

​Evlat nöbeti tutan acılı ailelerin umutlu bekleyişi 181'inci günü geride bırakırken, eyleme 2 aile daha katıldı. Evlat nöbetine katılan aile sayısı 102'ye yükseldi.

Çocuklarının kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem başlatan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelere katılımlar devam ediyor. Ağrı'dan evlat nöbetine katılan Kamile Küçükdağ, oğlu Engin'in kendisini arayarak, gelmek istediğini ancak gelemediğini söyledi.

Çocuğunun 15 yaşındayken PKK elemanları tarafından kandırılarak götürüldüğünü söyleyen acılı anne Küçükdağ, şöyle konuştu:

Televizyonda oğlumu gördüm. Oğlumla telefonla konuştum gelmek istediğini ama gelemediğini söyledi. Ben oğlumu istiyorum. Allah benim ve oğlumun hakkını onlara bırakmasın. Oğlum dön, gel. Yolunu gözlüyorum gözüme uyku girmiyor. Küçük kızımın da psikolojisi bozulmuş 'abim neden gelmiyor' diyor.

Evlat nöbetine Kocaeli'nden katılan Altun Bozkurt ise 23 yaşındaki oğlu İdris'in 9 ay önce kandırılarak götürüldüğünü söyledi.

Bozkurt, "Oğlumdan 9 aydır haber alamıyoruz. Düğününe bir ay kalmıştı. Kardeşiyle beraber çalışıyordu. Kaybolduğunu kardeşi bize haber verdi. Nişanlısını da başkasıyla evlendirdiler. Oğlum nerdeyse gelsin kardeşinin de psikolojisi bozulmuş, babasının gözleri görmüyor. Gelsin devletimize teslim olsun." dedi.

İLKHA


Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.