Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır’da, çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle partinin il başkanlığı önünde sürdürülen evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

HDP Diyarbakır İl başkanlığının önündeki evlat nöbetine katılımlar devam ediyor. 3 Eylül’de 3 kişiyle başlatılan oturma eylemine bugün iki ailenin katılmasıyla birlikte eyleme katılan aile sayısı 37’ye çıktı.

Dün İran’dan 5 ailenin katılmasıyla birlikte 40’a çıkan aile sayısı, İranlıların memleketine geri dönmesiyle 35’e düşmüştü. Bugün iki ailenin katılmasıyla eyleme katılan aile sayısı yeniden 37’ye yükseldi.

Öğleden sonra aslen Batman nüfusuna kayıtlı olup, İstanbul Güngören’de ikamet eden Cebrail Taş, 2015 yılında kaçırılan 14 yaşındaki kızı Ece Taş için HDP Diyarbakır İl binasının önünde oturma eylemine katıldı.

Kızının ablalarıyla birlikte tekstil fabrikasında çalıştığı bir esnada kaçırıldığını belirten acılı baba Taş, “Batman nüfusuna kayıtlı olup, 20 yıldır İstanbul Güngören’de oturuyorum. Kızım ablalarıyla birlikte bir tekstil fabrikasında çalışıyordu. Yemek saatinde kızımı götürüyorlar. Kobani’ye gittiğinden şüpheleniyorum. Şu ana kadar bize bir haber vermeyi bile layık görmediler. Devletin bütün kurumlarına başvurdum. Başvurduğum hiçbir yerden yardım göremedim. 4 yıldır sadece yüreğim yanıyor. Giden arkadaşlarıyla irtibatlıydı. Böylesi davalarla hiçbir işim yoktu. Devletten ve tüm siyasi parti temsilcilerinden yardım bekliyorum. İşimi gücümü bırakıp, buraya hem destek olmaya hem de bulunması noktasında bir umut olur diye geldim. Kobani’ye giden kızımın arkadaşları, Kobani’de olduğunu söylüyorlar.” dedi. Acılı baba Taş, son olarak kızının geri gelmesi için çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz ağustos ayında anne Hacire Akar, çocuğu dağa kaçırıldığı iddiasıyla aynı yerde oturma eylemi başlatmış ve bu eylemi sonuç vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler