Evlat nöbetinin 15’inci günü yeni bir ailenin katılımıyla başladı

Evlat nöbetinin 15’inci günü yeni bir ailenin katılımıyla başladı

Çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle partinin il başkanlığı önünde ailelerin oturma eylemi 15.gününde yeni bir ailenin katılımıyla başladı.

Gözü yaşlı ailelerin evlat nöbetine her geçen gün yeni bir katılım sağlanıyor. Eylemin 15’inci günü Ağrı’dan gelen bir ailenin katılımıyla başladı. Gözü yaşlı annelerin 3 Eylül’de başlattıkları oturma eylemi,  36’sı Türkiye, 5’i İran’dan olmak  üzere 41 ailenin katılımıyla devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde oturma eylemine Ağrı’dan gelen Salih Gökçe isimli babanın katılımıyla başladı. 2015 yılında çocuğunun İstanbul’dan kaçırıldığı ileri süren Gökçe, çocuğunu almak için HDP İl binasının önüne geldiğini belirtti.

Baba Gökçe, oğlu Ömer’in 19 yaşındayken kaçırıldığını, o zamandan bu yana kendisinden haber alamadığını, çocuğunun Suriye’de olduğuna inandığını belirtti.

Gökçe, “Çocuğum 2015 yılında İstanbul’da çalışırken kaçırıldı. Kaçırıldığı zaman henüz 19 yaşında ve askerliğe gitmesine 20 gün kalmıştı. Askerliğe gideceği için kınasını hazırlamıştım. Akçakale’ye kadar gittim, savaştan dolayı Suriye'ye gidemedim. Herkes buraya çocuğunu aramak için geliyor, bende çocuğumu aramak için geldim. Kendi çocuklarını göndersinler. Belediye başkanları, milletvekilleri var. Onların hiçbirisinin çocukları gitmiyor. Onların çocukları niye gitmiyor? Hep fakir fukaranın çocukları gidiyor. İstanbul’da HDP ile görüştüm, fakat Ağrı’da görüşmedim. Oğlumun Suriye’de olduğuna eminim. Oğlum dağda, Suriye’de olmamış olsaydı, buraya gelmezdim.”

Son olarak Gökçe, evladı gelene kadar oturma eylemini sürdüreceğini belirterek, gelmesi için evladına çağrıda bulundu.

3 Eylül’de, 3 ailenin katılımıyla başlayan oturma eyleminde aile sayısı dünden bu yana 41’e  yükselirken, gözü yaşlı, gönlü yaralı ailelere her kesimden destekler de artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz ağustos ayında anne Hacire Akar, çocuğu dağa kaçırıldığı iddiasıyla aynı yerde oturma eylemi başlatmış ve bu eylemi sonuç vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler