​Evlatlarımızı iki ayaklı kurtların elinden kurtarın

​Evlatlarımızı iki ayaklı kurtların elinden kurtarın

​Çocuklarının HDP tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan baba Salih Gökçe, yetkililerden, evladının PKK’nin elinden kurtarılmasını istedi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan acılı aileler tam 2 ayı geride bıraktı.

Kentte son günlerde etkili olan soğuk havaya rağmen eylemlerini sürdüren ailelerden baba Salih Gökçe, kaçırılan oğlu Ömer Gökçe için Ağrı’dan geldiğini söyledi.

Gökçe, 2 aydan bu yana HDP il binası önünde oturduğunu belirterek hava şartları ne olursa olsun buradan ayrılmayacağını ifade etti.

Çocuğuna kavuşabilmek için çalmadık kapı bırakmamasına rağmen evladına ulaşamadığını aktaran Gökçe, evladı için her tür bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.

"PKK, benden oğlum için 15 bin dolar istedi"

Çocuğunun akıbeti hakkında bilgi alabilmek için HDP binasına gittiğini belirten Gökçe, "Yaklaşık 2 aydır biz burada oturuyoruz. Ben daha önce HDP il binalarına gittim, çocuğum hakkında herhangi bir bilgi vermediler. Suriyeye 2 kez  gittim ve benden 15 bin dolar aldılar, çocuğunu vereceğiz dediler, vermediler. Biz anne ve babalar olarak eylemdeyiz. Burada kar da yağsa, altımızdan su da aksa biz buradan gitmeyeceğiz."dedi.

PKK’nin Kürt çocuklarını başka ülkelerin topraklarına kurban ettiğine dikkat çeken Gökçe, "Fakir fukaranın çocuğunu başkasının vatanı için götürüyor ve orada öldürtüyorsunuz. Biz, Kürtler olarak bunu istemiyoruz. Bizim çocukları alıp zenginlerin çocuklarını bırakıyorlar."

Gökçe, "Siz başka zamanlarda bu merdivenlere oturarak; ‘ Biz anneyiz, babayız’ diyorsunuz. Peki, biz anne-baba değil miyiz? Ben evimin kapısını kilitleyip buraya geldim. Benim bir oğlum asker, birini de Suriye’ye götürdüler. Benden parçamı alıp götürdünüz. HDP milletvekili doğuya geliyor 'biz Kürt hakkını savunuyoruz' diyor. Biz Kürdüz, devlet zaten bütün sosyal hakkımı sana verdiği gibi bana da veriyor." şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Gökçe, "Bizim hergün buraya gelmemizle olmaz. Devlet iki ayaklı kurtların ellerinden çıkarsın evlatlarımızı. Buradaki anne ve babaların feryatları göklere yükseliyor. Başka anne ve babalar ağlamasın. Bu feryat nereye kadar gidecek?" şeklinde konuştu.

"Milletvekili içeri girince bize gülüyor ve hakaret ediyor"

Bitlis nüfusuna kayıtlı olup, İstanbul’dan evlat nöbetine oğlu Erkan için  gelen baba Fahrettin Akkuş, çocuklarının getirilmesiyle evlat nöbetini sonlandıracaklarını belirtti.

Evlatlarını HDP’lilerin ellerinden kurtarmak için herkesi HDP İl Binasına çağıran Akkuş, "60 gündür biz nöbetteyiz. Bunlar gelip açıklama yapmıyor. Buradaki anne ve babalar bu acı içinde nereye kadar gider. Bunlar hiç düşünmüyor mu? Acımıyorlar mı? Herkese sesleniyorum, bu annelerin evlatlarını onların elinden kurtarmak için buraya davet ediyorum. Sabrımız kalmadı." ifadelerini kullandı.

Kendilerine hakaret edildiklerini söyleyen Akkuş, şöyle konuştu: "Bu anne ve babaların acılarını görsünler. Görmeyenler diyor; ‘bunlar parayla oraya gitmiş’.  Öyle söyleyenler gelsin buraya bizim halimizi bu acılarımızı görsün. Ondan sonra siyaset yapsınlar. Biri gelsin burayı sorsun; ‘Burada neden oturuyorsun’, bunun sebebi nedir? Bu acıyı biz görüyoruz. Milletvekili içeri girince bize gülüyor ve hakaret ediyor. Bunlarda hiç mi utanma yok? Bunların dini, imanı yok mu? Bize hakaret ve zulüm yapıyorlar. Herkes burada nöbette bunlar bize laf atıyorlar.Bu çocukları getirsinler, hepimiz burayı terk edeceğiz. Biz bunların yüzlerini de görmek istemiyoruz. Bu acı sadece bizim değil, 81 milyon insanın acısıdır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.